Η ''καφετέρια-κλουβί'' που σε αναγκάζει σε άμεση επικοινωνία

Η ''καφετέρια-κλουβί'' που σε αναγκάζει σε άμεση επικοινωνία

Θέλεις ή δεν θέλεις

Αν ψάχνετε απεγνωσμένα ασύρματο δίκτυο κάθε φορά που πηγαίνετε σε μία καφετέρια τότε είναι βέβαιο πως δεν πρέπει να επισκεφτείτε την καφετέρια... Faraday.
 

Η συγκεκριμένη καφετέρια βρίσκεται στο Βανκούβερ του Καναδά και όσοι την επιλέγουν για να απολαύσουν τον καφέ τους θα βρεθούν μπροστά σε ένα χώρο - κλουβί όπου τα κινητά τους τηλέφωνα δεν έχουν σήμα, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης σε ασύρματο δίκτυο.

 

Ο Τζούλιεν Τόμας που σχεδίασε την καφετέρια-κλουβί ανέφερε πως εμπνεύστηκε να κάνει κάτι τέτοιο γιατί τον ενδιαφέρει να υπάρχει άμεση επικοινωνία ανάμεσα στον κόσμο. «Μπορείς να έρθεις για καφέ, να χαλαρώσεις μέσα στο κλουβί, να μιλήσεις με τον κόσμο χωρίς να σε νοιάζει αν θα χτυπήσει το κινητό σου».

 

newsbomb.gr

Συντάκτης: Anastasia

Δημοφιλείς

Ο καιρός

Sunny

17°C

Αθήνα

Sunny

14°C

Θεσσαλονίκη

Sunny

17°C

Ηράκλειο

Ζώδια

 • Σχετικά Άρθρα

  Κάπου στα Τρίκαλα...

  Ένα φίδι δύο μέτρων εμφανίστηκε σε καφετέρια των Τρικάλων την ώρα του αγώνα του Παναθηναϊκού και αναστάτωσε τους θαμώνες.

   

  Το φίδι με το μεγάλο του μέγεθος τρόμαξε αρχικά τον κόσμο αλλά οι ψυχραιμότεροι ανέλαβαν δράση.

   

  Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, προκειται για δενδρογαλιά, ένα ακίνδυνο φίδι της ελληνικής επαρχίας.

   

  Δείτε την εικόνα:

   

  fidi

   

  newsbomb.gr

 • Σχετικά Άρθρα

  Αναλυτικές οδηγίες

  Σε επανασυντονισμό των δεκτών τους θα πρέπει να προχωρήσουν σήμερα οι περίπου 4,5 εκατ. τηλεθεατές σε Αττική και βόρεια Εύβοια, καθώς μετά τις 2 τα ξημερώματα, οι περιοχές αυτές περνούν στις τελικές ψηφιακές συχνότητες.

   

  Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε στην Αττική το δεύτερο «περιοχικό» switch-off όπου 13 κέντρα θα εκπέμπουν επίγειο ψηφιακό σήμα στις τελικές συχνότητες, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Από τα 13 αυτά κέντρα, δύο, ο «Υμηττός» και η «Αίγινα» εκπέμπουν ήδη ψηφιακά στις μεταβατικές συχνότητες.

   

  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τηλεθεατές που λαμβάνουν ήδη ψηφιακό σήμα από τα εν λόγω κέντρα θα χρειαστεί από σήμερα να πραγματοποιήσουν επανασυντονισμό των τηλεοράσεων ή των αποκωδικοποιητών τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να χρειάζεται και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

   

  Το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα θα πάψει να εκπέμπεται στις τηλεοράσεις του νομού Αττικής, του Αργοσαρωνικού, της κεντρικής και νότιας Εύβοιας και των βορειοδυτικών ακτών των Κυκλάδων.

   

  Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τους τηλεθεατές που λαμβάνουν σήμα από τα κέντρα εκπομπής:

  Υμηττός,

  Πάρνηθα,

  Αίγινα,

  Ανάβυσσος,

  Οχθωνία,

  Πράσινο,

  Χαλκίδα,

  Αυλώνας,

  Βάρη,

  Στύρα,

  Λαύριο,

  Σούνιο,

  Νέα Μάκρη.

   

  Αν κάποιος βλέπει ήδη ψηφιακά, χρειάζεται να πραγματοποιήσει «αυτόματο συντονισμό» στην τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή του.

   

  Ποιες είναι οι τελικές συχνότητες;

  Για το δίκτυο εκπομπής "20" που αφορά στα κέντρα εκπομπής από τον Υμηττό, την Πάρνηθα, την Αίγινα, την Ανάβυσσο, την Οχθωνία, το Πράσινο, την Χαλκίδα, την Αυλώνα, και την Βάρη οι τελικές συχνότητες είναι οι 22 και 27 για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας. Αντίστοιχα, τα περιφερειακά κανάλια πρέπει να τα αναζητήσετε στις συχνότητες 45, 52 και 54.

   

  Ομοίως, για το δίκτυο εκπομπής "21" με κέντρα εκπομπής σε Στύρα, Λαύριο, Σούνιο και την Νέα Μάκρη οι τελικές συχνότητες είναι οι 24, και 31    για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας και οι συχνότητες 38, 49 και 50 για τα περιφερειακά κανάλια.

   

  Τι εξοπλισμό χρειάζεται να διαθέτει ένας τηλεθεατής;

   

  Οι τηλεθεατές χρειάζεται να διαθέτουν τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG-4. Αν η τηλεόραση του έχει αγοραστεί μετά το 2010 πιθανότατα διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή. Αν διαθέτει τηλεόραση παλαιάς τεχνολογίας, «κουτί», μπορεί να την αναβαθμίσει με ένα αποκωδικοποιητή Standard Definition. Αν διαθέτει πιο σύγχρονης τεχνολογίας τηλεόραση, αλλά που δεν έχει δέκτη MPEG4 ενσωματωμένο, μπορεί να επιλέξει από το εμπόριο τον αποκωδικοποιητή που καλύπτει τις ανάγκες του.

   

  Για την πραγματοποίηση του συντονισμού ο τηλεθεατής χρειάζεται:

   

  1. Να μεταβεί στο μενού του δέκτη του.


  2. Να επιλέξει «Εγκατάσταση» αν διαθέτει αποκωδικοποιητή ή «Ρυθμίσεις» αν διαθέτει τηλεόραση (ενδέχεται να χρησιμοποιούνται και διαφορετικές διατυπώσεις ανάλογα τον δέκτη).


  3α. Να πραγματοποιήσει αυτόματο συντονισμό, όπου ο δέκτης σκανάρει όλες τις διαθέσιμες συχνότητες και τις αποθηκεύει στη μνήμη.


  3β. Είτε να πραγματοποιήσει χειροκίνητο συντονισμό, όπου αποθηκεύει στη μνήμη το κανάλι και τη συχνότητα.


  4. Στο τέλος της αναζήτησης πατάει ΟΚ/ΝΑΙ


  5. Exit ώστε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα που επιθυμεί.

   

  Αν επιθυμεί να πραγματοποιήσει χειροκίνητο συντονισμό τότε ακολουθεί την ίδια διαδικασία, επιλέγοντας όμως και αποθηκεύοντας μεμονωμένα μία - μία τις συχνότητες. Σημειωτέον πως στην περίπτωση των καναλιών της Digea, οι συχνότητες που χρησιμοποιούνται είναι οι 22 και 27 για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας και οι 38, 45, 49, 50, 52 και 54 για τους περιφερειακούς σταθμούς.

   

  Συχνές ερωτήσεις
  Ενα από τα συχνότερα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει κάποιος τηλεθεατής είναι ότι έχει αποθηκεύσει δύο και περισσότερες φορές τα κανάλια, κάτι που μπορεί να συμβεί αν εξυπηρετείται από περισσότερα του ενός δίκτυα και ο δέκτης αποθήκευσε όλες τις συχνότητες. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διαγράψει χειροκίνητα τις συχνότητες που δεν χρειάζεται, αφού πρώτα δει ποιο κέντρο εκπομπής τον εξυπηρετεί καλύτερα και σημειώσει τις αντίστοιχες συχνότητες.

   

  Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής βλέπει μαύρη οθόνη αλλά εμφανίζεται το όνομα του καναλιού, τότε ο δέκτης (τηλεόρασης ή αποκωδικοποιητής) έχει αποθηκεύσει τη μεταβατική συχνότητα και όχι τη νέα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διαγράψει όλα τα κανάλια και να προχωρήσει σε νέα αναζήτηση καναλιών. Μπορεί, επίσης, να επιλέξει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και στη συνέχεια να προχωρήσει σε νέα αναζήτηση καναλιών.

   

  Σύμφωνα με τον κ. Μαθιό, αν οι τηλεθεατές ακολουθήσουν τις οδηγίες δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Η ανησυχία είναι για ένα μικρό ποσοστό αποκωδικοποιητών (3%-5%) που ενδέχεται να παρουσιάσει πρόβλημα στον επανασυντονισμό.

   

  Γενικότερα, πάντως, αναμένεται να υπάρχουν ελάχιστα προβλήματα καθώς η πλειονότητα των τηλεθεατών της Αττικής έχει ήδη κάνει τη μετάβαση και ο επανασυντονισμός των καναλιών δεν είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη ή χρονοβόρα διαδικασία.

   

  newsbomb.gr

 • Σχετικά Άρθρα

  Μια γυναίκα τραυματίστηκε

  Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Τρίτης στα Ιλίσια όταν ένα λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ακαδημία -Ανω Ιλίσα βγήκε από τον δρόμο και μπήκε μέσα σε καφετέρια.

   

  Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο οδηγός του λεωφορείου προσπάθησε να αποφύγει αυτοκίνητο ΙΧ που παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο συγκρούστηκε με το ΙΧ και έπεσε στην καφετέρια.

   

   

  Την ώρα εκείνη στο σημείο βρισκόταν μία μητέρα με τον σύζυγο και το παιδί τους, το οποίο γλίτωσε ως εκ θαύματος. Δεν είχε όμως την ίδια τύχη η γυναίκα, που τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

   

   

  Ζημιές υπέστησαν επίσης δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και μία μηχανή.

   

   

  alt

  alt

  alt

  alt

   
   
  IEFIMERIDA
   
   

Δημοφιλείς

Ο καιρός

Sunny

17°C

Αθήνα

Sunny

14°C

Θεσσαλονίκη

Sunny

17°C

Ηράκλειο

Ζώδια