Καλά νέα αυτή τη φορά -Αφέθηκε ελεύθερος Αμερικανός δημοσιογράφος

Καλά νέα αυτή τη φορά -Αφέθηκε ελεύθερος Αμερικανός δημοσιογράφος

Υποστηρίζει πως του φέρθηκαν καλά...

Μετά τη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, ένας ομοεθνής συνάδελφός του αφέθηκε ελεύθερος από τους τζιχαντιστές απαγωγείς του στη Συρία.

 

Ο Πίτερ Τέο Κέρτις είχε απαχθεί ον Οκτώβριο του 2012 ενώ βρισκόταν στην Αντιόχεια της Τουρκίας και προσπαθούσε να περάσει στη Συρία.

 

Τον περασμένο Ιούνιο βίντεο που απεικονίζει τον Κέρτις με μακριά μαλλιά και εμφανώς ταλαιπωρημένο δόθηκε στη δημοσιότητα.

 

Σε δεύτερο βίντεο που ήρθε στην κατοχή δημοσιογράφων του δικτύου Αλ Τζαζίρα μετά την απελευθέρωση του Κέρτις, ο άνδρας, ο οποίος βρίσκεται με αποστολή του ΟΗΕ, ακούγεται να λέει το όνομά του και το επάγγελμά του, ενώ αναφέρει ότι κατάγεται από τη Μασαχουσέτη. Στη συνέχεια αναφέρεται στον τρόπο που του φέρθηκαν οι απαγωγείς, υποστηρίζοντας ότι είχε οτιδήποτε χρειαζόταν, πως του φέρθηκαν καλά, ότι τρεφόταν καλά και πως απέκτησε νέους φίλους.

 

koolnews.gr

Η «μητέρα όλων των βομβών» σκότωσε 36 τζιχαντιστές

Η «μητέρα όλων των βομβών» σκότωσε 36 τζιχαντιστές

Τουλάχιστον 36 μαχητές του ισλαμικού κράτους σκοτώθηκαν

μετά τη ρίψη της μεγαλύτερης μη πυρηνικής βόμβας που έριξαν οι ΗΠΑ στο ανατολικό Αφγανιστάν.

 

Η «μητέρα όλων των βομβών» κατέστρεψε ένα δίκτυο τούνελ που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος και σκότωσε τουλάχιστον 36 τζιχαντιστές , όπως ανακοίνωσε η αφγανική κυβέρνηση. Η αφγανική προεδρία,  αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν άμαχοι ανάμεσα στα θύματα, αφού ελήφθησαν οι απαραίτητες προφυλάξεις ενώ προηγήθηκε ενημέρωση από την Ουάσιγκτον.

 

Η MOAB (Massive Ordinance Air Blast κατά την επίσημη ονομασία της, ή Mother of All Bombs, «μητέρα όλων των βομβών», όπως αποκαλείται από Αμερικανούς στρατιωτικούς), η ισχύς της οποίας ισοδυναμεί με περίπου 11 τόνους ΤΝΤ, έπληξε χθες την περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

#TAGS

banner-article 2

Φωτό της ημέρας
Φαρμακεία

Ποιά εφημερεύουν