Δείξε μου τι tweets κάνεις να σου πω πόσα βγάζεις

Δείξε μου τι tweets κάνεις να σου πω πόσα βγάζεις

Σύμφωνα με έρευνα

Τα χρήματα που κερδίζει κάποιος αποτελεί προσωπικό δεδομένο, όμως το ύψος του εισοδήματός του θα μπορούσε να προδοθεί ακόμη και από τα μηνύματα που στέλνει μέσω Twitter. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει για πρώτη φορά μια νέα επιστημονική έρευνα, στην οποία συμμετείχαν και δύο έλληνες ερευνητές.

Οι ψυχολόγοι, γλωσσολόγοι και ειδικοί των υπολογιστών, με επικεφαλής τον Ντάνιελ Πριότιουτς-Πιέτρο του Κέντρου Θετικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "PLoS One", μελέτησαν πάνω από δέκα εκατομμύρια σύντομα μηνύματα (tweets) από περίπου 5.200 χρήστες.

Οι επιστήμονες (μεταξύ των οποίων οι Βασίλειος Λάμπος και Νικόλαος Αλετράς του Τμήματος Επιστήμης των Υπολογιστών του University College του Λονδίνου) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ιστορικό των «τιτιβισμάτων» ενός χρήστη στο Twitter μπορεί να αποκαλύψει -και μάλιστα με αρκετή ακρίβεια- όχι απλώς αν είναι πλούσιος ή φτωχός, αλλά χονδρικά το επίπεδο του εισοδήματός του.

Το «μυστικό» βρίσκεται στο λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί κανείς στο Twitter, καθώς ορισμένες λέξεις μπορούν να φανερώσουν το επάγγελμα του χρήστη και το εισοδηματικό επίπεδό του, με δεδομένο ότι κάθε επάγγελμα αντιστοιχίζεται με ένα διαφορετικό μέσο εισόδημα.

Ο ειδικός αλγόριθμος που δημιούργησαν οι ερευνητές, «διαβάζει» τα διαδοχικά tweets ενός χρήστη, εωσότου συμπεράνει τι δουλειά κάνει αυτός ο άνθρωπος, σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία που μαθαίνει στην πορεία, όπως το φύλο, την ηλικία, άλλα κοινωνικά δεδομένα κ.α. Όλα αυτά μαζί οδηγούν σε μια εκτίμηση σχετικά με το εισόδημα του χρήστη.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τους ερευνητές, αποκαλύπτεται ότι οι φτωχότεροι στέλνουν μηνύματα με περισσότερες βρισιές, ενώ οι πλουσιότεροι είναι πιο συγκρατημένοι. Ακόμη, οι πιο φτωχοί τείνουν να χρησιμοποιούν παραδόξως πιο αισιόδοξες λέξεις, ενώ οι πιο πλούσιοι πιο απαισιόδοξες και να εκφράζουν συχνότερα άγχος και φόβο.

Επίσης, όπως δήλωσε ο Αλετράς, οι χρήστες χαμηλότερου εισοδήματος χρησιμοποιούν το Twitter περισσότερο ως μέσο επικοινωνίας μεταξύ τους, ενώ οι πιο ευκατάστατοι περισσότερο για να διαδώσουν κάποιες ειδήσεις και απόψεις τους. Ακόμη, οι δεύτεροι το χρησιμοποιούν συχνότερα για επαγγελματικούς παρά για προσωπικούς σκοπούς.

Γενικότερα, οι επιστήμονες πείθονται όλο και περισσότερο ότι οι λέξεις που χρησιμοποιούν οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορούν να φέρουν στο φως διάφορες αφανείς τάσεις, ακόμη και επερχόμενα γεγονότα.

Για παράδειγμα, μια προηγούμενη μελέτη είχε δείξει ότι είναι δυνατό κανείς, αναλύοντας τα μηνύματα στο Twitter, να προβλέψει κινδύνους για την υγεία των χρηστών, καθώς και ένα μελλοντικό ξέσπασμα κάποιας επιδημίας γρίπης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συντάκτης: halab
Ετικέτες:

Δημοφιλείς

Ο καιρός

SP_WEATHER_BREEZY

11°C

Αθήνα

Scattered showers

8°C

Θεσσαλονίκη

Mostly sunny

15°C

Ηράκλειο

Ζώδια

 • Σχετικά Άρθρα

  Τα αφαιρούσε από το ταμείο ξενοδοχείου στο οποίο φιλοξενούνταν

  Γνωστός ηθοποιός πιάστηκε να αφαιρεί χρηματικά ποσά από το ταμείο ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη. Ο ηθοποιός που τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με πληροφορίες του TLIFE πιάστηκε να παίρνει χρήματα από το ταμείο από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείο.

  Ο ιδιοτήτης ο οποίος φιλοξενούσε τον ηθοποιό στο ξενοδοχείο για αρκετούς μήνες, κατάλαβε ότι έλειπαν χρήματα από το ταμείο και αναγκάστηκε να βάλει κάμερες. Εκεί αποδείχθηκε ότι τα χρήματα έπαιρνε ο ηθοποιός μαζί με έναν φίλο του.

  Ο ιδιοκτήτης έδιωξε τον ηθοποιό από το ξενοδοχείο χωρίς όμως να καλέσει την αστυνομία.

   

  tlife

   

 • Σχετικά Άρθρα

  Σύμφωνα με το Business Insider

  Τελικά τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται επιτυχημένοι στη δουλειά τους; Το ποσό που μπαίνει ετησίως στον τραπεζικό τους λογαριασμό, μία προαγωγή ή η εκπλήρωση των στόχων τους;

  Όλα τα παραπάνω ερωτήματα έρχεται να απαντήσει μία διαδικτυακή έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του CareerBuilder και που δημοσιεύει το Business Insider. Στην έρευνα συμμετείχαν 3.372 εργαζόμενοι και 2.188 διευθυντές, οι οποίοι ερωτήθηκαν τι μισθό θα ήθελαν να λαμβάνουν για να αισθάνονται επιτυχημένοι, με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων (55%) να απαντά ότι λιγότερα από 70.000 δολάρια τον χρόνο θα ήταν καλά. Μόνο το 4% των συμμετεχόντων στην έρευνα (5% άνδρες-2% γυναίκες) απάντησε ότι θα αισθάνονταν επιτυχημένοι αν λάμβαναν 200.000 δολάρια -και παραπάνω- τον χρόνο.

   

   

  Η Ροζμαρί Χέφνερ, αντιπρόεδρος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού του CareerBuilder, αναφερόμενη στα αποτελέσματα της έρευνας, έδωσε επιπλέον στοιχεία για το τι θα έκανε τους εργαζόμενους να αισθάνονται επιτυχημένοι, τονίζοντας πως εκτός από τα χρήματα υπάρχουν και άλλοι λόγοι που θα τους έκαναν να αισθάνονται πως έχουν μία επιτυχημένη καριέρα.

  «Η επιτυχία της σταδιοδρομίας δεν συνδέεται απαραίτητα με ένα συγκεκριμένο ποσό σε δολάρια. Είναι σε σχέση με το πού βρισκόμαστε στις καριέρες μας και το πώς προχωρούμε κατά μήκος των διαδρομών καριέρα μας» δήλωσε η Χέφνερ και πρόσθεσε: «Το αίσθημα της επιτυχίας προέρχεται επίσης από την επίτευξη προσωπικών στόχων, από τα θετικά σχόλια που λαμβάνουν από τους πελάτες ή τους διευθυντές τους, ή απλά από την πεποίθηση ότι η εργασία τους κάνει τη διαφορά».

  Εδώ είναι μια ανάλυση σχετικά με τον μισθό που πρέπει να λαμβάνουν ετησίως οι εργαζόμενοι για να θεωρούν τον εαυτό τους επιτυχημένο:

   

   

  alt

   
   
  iefimerida
   
   
 • Σχετικά Άρθρα

  Τι κάνουν για να πάρουν από τους πελάτες όσα περισσότερα γίνεται

  Ποιο είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο μιας επιχείρησης και συγκεκριμένα ενός εστιατορίου; Προς έκπληξη πολλών, δεν είναι ούτε τα μηχανήματα ούτε οι εγκαταστάσεις ούτε η τοποθεσία ούτε και το “μυαλό” του επιχειρηματία αλλά...οι πελάτες αφού καμία επιχείρηση δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς αυτούς.  Σύμφωνα με μια νέα λίστα του Business Insider, τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα εστιατόρια για να “πάρουν” από τους πελάτες τους όσα περισσότερα γίνεται, συμπεριλαμβάνουν από τη μουσική έως και τον τρόπο που έχει γραφτεί ένα μενού. Είναι όλα μέρος ενός τέχνασματος, κατευθυνόμενο από όρους του σύγχρονου marketing.  Έρευνα του Πανεπιστημίου του Leicester έδειξε ότι όταν το εστιατόριο παίζει κλασική μουσική προδιαθέτει τον πελάτη να αγοράσει το πιο ακριβό μπουκάλι κρασί. Η κλασική μουσική συνδέεται με πλούσια γεύματα και χλιδάτη ατμόσφαιρα.  Ένα άλλο τέχνασμα των εστιατορίων είναι η εσκεμμένη απουσία των νομισμάτων από τις τιμές του μενού καθώς με τον τρόπο αυτό οι πελάτες ξεχνούν πόσα χρήματα ξοδεύουν. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Cornell του τμήματος ξενοδοχειακής διοίκησης αναφέρει ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν ακόμα περισσότερα χρήματα όταν γίνεται αυτό το “κόλπο”.

   

   

  protothema

   

   

 • Σχετικά Άρθρα

  Πόσα θα πάρει η Εθνική μας;

  Διαβάστε πόσα χρήματα μοιράζει η FIFA, στην κάτοχο του τροπαίου Γερμανία και πόσα στις υπόλοιπες ομάδες – Στα 6.6 εκ. ευρώ το κέρδος για την ΕΠΟ

  Τα… χέρια τους τρίβουν οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των χωρών που έλαβαν μέρος στο Μουντιάλ.

  Τα χρήματα είναι πολλά όχι μόνο για τους ποδοσφαιριστές αλλά και για τις ομοσπονδίες οι οποίες θα βάλουν στα ταμεία τους μερικά εκατομμύρια ευρώ.  

   

   

  Συνολικά, οι 32 που συμμετείχαν στην τελική φάση του Μουντιάλ, θα μοιραστούν το ποσό των 424,4 εκατ. ευρώ. Όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στους ομίλους, ανεξαρτήτως αν πέρασαν ή όχι στην επόμενη φάση του θεσμού, θα εισπράξουν το ποσό των οκτώ (8) εκατομμυρίων ευρώ, ενώ όσοι προχώρησαν στις επόμενες φάσεις είδαν τους λογαριασμούς τους να αυξάνονται.

   

   

  Η FIFA δημοσίευσε τα ποσά που έλαβαν οι ομοσπονδίες και πραγματικά προκαλούν ίλιγγο.

  Όπως είναι λογικό το μεγαλύτερο μέρος θα πάρει η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια πλέον Γερμανία.

  Συγκεκριμένα η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα βάλει στα ταμεία της 25,7 εκατ. ευρώ, με κάθε παίκτη να παίρνει 300 χιλιάδες ευρώ.

  Η φιναλίστ Αργεντινή πήρε δέκα εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από τα «πάντσερς», ενώ η Ελλάδα φτάνοντας στους «16» πήρε 6,6 εκατ. ευρώ που θα φτάσουν στα ταμεία της ΕΠΟ δεν είναι σε καμία περίπτωση… άσχημα.

   

   

  Βέβαια, από το συνολικό ποσό μόνο τα 263 εκατ. θα πάνε στις ομάδες καθώς η FIFA θα πρέπει να πληρώσει και τα ασφαλιστήρια των παικτών, στους συλλόγους τους.

   

   

  newsbomb

   

   

 • Σχετικά Άρθρα

  Όλοι μαζί για την Πένυ!

  Συγκλονισμένος ήταν όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος και όχι μόνο από το ατύχημα της Πένυ Σκάρου – Όπως φαίνεται η τραγουδίστρια δεν το βάζει κάτω και ετοιμάζεται να δώσει τη δική της μάχη.


  «Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό», λέει η ίδια από το κρεβάτι του νοσοκομείου μιλώντας στην εφημερίδα Espresso. Η 29χρονη τραγουδίστρια παραδίδει μαθήματα γενναιότητας στο νοσοκομείο του ΚΑΤ.


  Συναυλία για το τεχνητό μέλος της – Στο πλευρό της όλοι οι φίλοι της


  Η Πένυ ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά και με οικονομικό κόστος, όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso.
  Το τεχνητό μέλος που θα χρειαστεί να βάλει κοστίζει το λιγότερο 100.000 ευρώ και θα χρειαστεί τη στήριξη των συναδέλφων της. Ετοιμάζουν μία συναυλία για την οικονομική ενίσχυσή της.


  Από την πρώτη στιγμή είχε στο πλευρό της όλους τους φίλους και τους γνωστούς της. Φυσικά, πάντα δίπλα της είναι οι τρεις αδερφές της και οι γονείς της, Χρήστος και Ευτυχία.


  newsbomb

Δημοφιλείς

Ο καιρός

SP_WEATHER_BREEZY

11°C

Αθήνα

Scattered showers

8°C

Θεσσαλονίκη

Mostly sunny

15°C

Ηράκλειο

Ζώδια