Πληρωμή επιδομάτων ΟΑΕΔ!

Πληρωμή επιδομάτων ΟΑΕΔ!

Ανακοίνωση για τα επιδόματα των ανέργων.

H Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι από το δίκτυο των 317 καταστημάτων που λειτουργούν κατά την διάρκεια της τραπεζικής αργίας, δύναται να πραγματοποιεί πράξεις σχετικές με την καταβολή των παρακάτω επιδομάτων- παροχών από τον ΟΑΕΔ στους δικαιούχους που δεν είναι κάτοχοι κάρτας αναλήψεως μετρητών από αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές (ΑΤΜ):

 

- Τακτικά επιδόματα λόγω ανεργίας,

 

- Επιδόματα μακροχρονίως ανέργων,

 

- Βοηθήματα ανεργίας αυτοτελών και ανεξαρτήτων απασχολούμενων.

 

Όπως ανακοινώθηκε, το συνολικό εφάπαξ καταβλητέο ποσό επιδομάτων- παροχών σε καθέναν από τους δικαιούχους κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας μέσω των υποκαταστημάτων που λειτουργούν για το σκοπό αυτό, ορίζεται σε 120 ευρώ κατά ανώτατο όριο. Για την ημερομηνία και την ώρα έναρξης πληρωμής των επιδομάτων-παροχών στις παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων, θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ.

 

Επιπλέον όσοι δικαιούχοι δεν διαθέτουν κάρτα, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για έκδοση χρεωστικής κάρτας. Οι ανωτέρω πράξεις διενεργούνται σε εφαρμογή της από 2 Ιουλίου 2015 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ β' αρ.φύλλου 1343).

 

Υπενθυμίζεται ότι γίνονται δεκτές από το Δίκτυο των 317 καταστημάτων της που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας αιτήσεις έκδοσης νέων χρεωστικών καρτών για όλους του ιδιώτες συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στον Νόμο 3869, ρύθμισης οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

 

Πηγή: amna.gr

Απο σήμερα η καταβολή του δώρου Πάσχα του ΟΑΕΔ

Απο σήμερα η καταβολή του δώρου Πάσχα του ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, από σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου

ξεκινάει η καταβολή του δώρου Πάσχα στους δικαιούχους. Η προγραμματισμένη απεργία των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, δεν θα επηρεάσει την διαδικασία  πίστωσης των επιδομάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς, σύμφωνα με την εκτίμηση του Οργανισμού. η οποία θα γίνεται κανονικά από σήμερα.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

 

    Από την Παρασκευή 7 Απριλίου καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

 

    Από την Παρασκευή 7 Απριλίου προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 7-23 Απριλίου.

#TAGS

banner-article 2

Ατάκα της ημέρας