Το παράλληλο πρόγραμμα για το Μνημόνιο το οποίο θα εξισορροπεί τις επιπτώσεις του

Το παράλληλο πρόγραμμα για το Μνημόνιο το οποίο θα εξισορροπεί τις επιπτώσεις του

Τα ''χρυσά'' χάπια

Στροφές ανεβάζει το κυβερνητικό επιτελείο και μετά τον «κάβο» που έχει μπροστά για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα-σοκ, επιταχύνει την υλοποίηση δράσεων του «παράλληλου προγράμματος».

Πρόκειται για μια επιλογή, ως αντίβαρο στις πολιτικές του μνημονίου. Όπως εξηγούν δε, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου στο iefimerida.gr οι εν λόγω πρωτοβουλίες θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, είτε ως νομοσχέδια, είτε με τη μορφή υπουργικών αποφάσεων.

 

Ειδικότερα, ο «οδικός χάρτης» της κυβέρνησης περιλαμβάνει:

 

 • Το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες
 • Επιτάχυνση απορρόφησης του ΕΣΠΑ (3,2 δις από την ευρωπαϊκή επιχορήγηση 2007-2013)
 • Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις συμβάσεις στο δημόσιο
 • Προγράμματα ανεργίας (και συγκεκριμένα για ανέργους άνω των 50 ετών)
 • Προγράμματα επισιτιστικά
 • Πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών (σχέδιο Νικολούδη)

iefimerida
 
 
Συντάκτης: halab

Δημοφιλείς

Ο καιρός

SP_WEATHER_BREEZY

11°C

Αθήνα

Scattered showers

8°C

Θεσσαλονίκη

Mostly sunny

15°C

Ηράκλειο

Ζώδια

 • Σχετικά Άρθρα

  Δείτε ποια είναι τα νομοσχεδία!

  Τουλάχιστον τέσσερα νομοσχέδια που έχουν ήδη καταστεί νόμοι του κράτους από την σημερινή κυβέρνηση δύναται να θεωρηθούν από τους εταίρους ως μονομερείς ενέργειες και να μπουν στο κρεβάτι του Προκρούστη με τελικό στόχο το ξήλωμα τους.

   

  Άλλωστε και κατά την ψήφιση τους η αντιπολίτευση είχε εγείρειζητήματα μη συμβατότητας σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις της χώρας με τους δανειστές μας.

   

  Αν και ακόμα το τοπίο είναι θολό σχετικά με την αξιώσεις των εταίρων αλλά και τα συμφωνήθεντα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, είναι πιθανόν τις επόμενες εβδομάδες να υπάρξει κατάργηση  υφιστάμενων διατάξεων.

   

  Σύμφωνα με πληροφορίες στην διακεκαυμένη ζώνη μπορούν να βρεθούν:

  • Ο νόμος για τον εκδημοκρατισμό της Διοίκησης, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την αποκατάσταση των αδικιών του υπουργείου Εσωτερικών. Μέσω των διατάξεων αυτών επαναπροσλήφθηκαν οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες., το διοικητικό προσωπικό του ΑΕΙ, οι δημοτικοί αστυνομικοί. Καταργήθηκε το καθεστώς της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας. Έγινε επανακαθορισμός της λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων του Δημοσίου με την συμμετοχή συνδικαλιστών.
  • Επανασύσταση της ΕΡΤ. Κατά πληροφορίες οι εταίροι μπορεί να βγάλουν κόκκινη κάρτα στις επαναπροσλήψεις των δημοσιογράφων και του διοικητικού προσωπικού με το σκεπτικό ότι έγιναν χωρίς αξιολόγηση και με μοναδικό κριτήριο την προηγούμενη θητεία τους στην ΕΡΤ.
  • Επαναλειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Η απόφαση της κυβέρνηση να επιχορηγήσει την ΕΒΖ με 30.000.000 ευρώ είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.
  • Ρυθμίσεις για την Επανασύσταση της Οικονομίας. Επρόκειτο για ένα από τα νομοσχέδια –σημαία της νέας κυβέρνησης που είχε φέρει προς ψήφιση μετά την λειτουργία της νέας Βουλής. Έδινε τη δυνατότητα σε οφειλέτες του Δημοσίου να προχωρούν σε ρύθμιση των οφειλών έως 100 δόσεις, ενώ με άλλες ρυθμίσεις έσβηνε προσαυξήσεις και πρόστιμα.

   

  Πηγή: thetoc.gr

 • Σχετικά Άρθρα

  Δείτε τις δηλώσεις υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας!

  «Η Ελλάδα επιδιώκει να επιτύχει άμεσα συμφωνία με τους θεσμούς, θέλουμε όμως μια συμφωνία που να σέβεται την αξιοπρέπεια της χώρας και του λαού και να ανοίγει παράθυρα για διέξοδο από τη σημερινή κρίση.

   

  Δεν θέλουμε στα δυο αποτυχημένα μνημόνια να προσθέσουμε ένα τρίτο μνημόνιο σκληρής λιτότητας, βασάνων και στερήσεων του ελληνικού λαού χωρίς μάλιστα να δίνεται καμία προοπτική στον τόπο» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σήμερα (09/07) σε ενεργειακό συνέδριο.

  «Το "όχι" του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ταπεινωτικό "ναι" σε καινούργια μνημονιακά κρεματόρια» ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι εδώ που φτάσαμε, όλες οι επιλογές είναι δύσκολες και δύσβατες. Η χειρότερη όμως, η πιο εξοντωτική, ταπεινωτική και ανυπόφορη είναι μια συμφωνία παράδοσης, λεηλασίας και υποταγής της χώρας και του λαού. Αυτήν την επιλογή δεν θα την κάνουμε ποτέ, όχι μόνο γιατί θα φέρει ακόμα μεγαλύτερο πόνο στους Έλληνες πολίτες, αλλά και γιατί είναι μια επιλογή χωρίς αύριο και προοπτική». 

  Ο υπουργός, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε ομηρεία, ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο και έτοιμη να αποδεχθεί τετελεσμένα, αλλά διαθέτει πολλές επιλογές, ενώ χαρακτήρισε ως βαρύτατη εγκληματική πράξη την καθήλωση του ΕLA που οδήγησε σε αναγκαστικό κλείσιμο τις τράπεζες. 

  Επανέλαβε ότι κανένας λαός σε ειρηνική περίοδο δεν υπέστη τόσα μαρτύρια και δεν δέχτηκε τόσους εκβιασμούς και τελεσίγραφα από τους λεγόμενους εταίρους του όσο ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια και εξέπεμψε μήνυμα ελπίδας και προοπτικής ότι «η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει και αυτή τη μεγάλη άνιση μάχη όπως τόσες άλλες που έδωσε με ηρωισμό στο παρελθόν και τις κέρδισε».

   

  Πηγή: real.gr

Δημοφιλείς

Ο καιρός

SP_WEATHER_BREEZY

11°C

Αθήνα

Scattered showers

8°C

Θεσσαλονίκη

Mostly sunny

15°C

Ηράκλειο

Ζώδια