Εκτός λειτουργίας τα portal του ΥΠΟΙΚ αυτό το Σ/κο

Εκτός λειτουργίας τα portal του ΥΠΟΙΚ αυτό το Σ/κο

Ο εργασίες έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, από τις 07:00 έως τις 22:00 

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης προχωρά στην υλοποίηση σημαντικών έργων αναβάθμισης και επέκτασης των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής, θα πραγματοποιηθούν σχετικές εργασίες στις υπολογιστικές υποδομές της. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, από τις 07:00 έως τις 22:00 και τα Σαββατοκύριακα 7 - 8 Νοεμβρίου και 14 -15 Νοεμβρίου 2015. Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών, δεν θα είναι προσβάσιμα τα portals www.gsis.gr και www.minfin.gr και κατά συνέπεια δεν θα είναι διαθέσιμες και οι αντίστοιχες εφαρμογές του Υπουργείου.

Οι προγραμματισμένες εργασίες αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού δράσεων που χρηματοδοτούνται με πόρους του ΕΣΠΑ και του Υπουργείου Οικονομικών και αφορούν στην ανάπτυξη και παραγωγική λειτουργία DATA CENTER και GCLOUD.

Πρόκειται για θεμέλιες δράσεις για την εξέλιξη των πληροφοριακών υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης, η οποία θα αποκτήσει την υπολογιστική υποδομή για την υποστήριξη της λειτουργίας όλων των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών για την επόμενη δεκαετία.

 

REAL

 

 

Συντάκτης: halab
Ετικέτες:

Δημοφιλείς

Ο καιρός

SP_WEATHER_BREEZY

11°C

Αθήνα

Scattered showers

8°C

Θεσσαλονίκη

Mostly sunny

15°C

Ηράκλειο

Ζώδια

 • Σχετικά Άρθρα

  Η εφορία εκφοβίζει τους πολίτες για 30€.. Άρχισαν οι εκβιασμοί από την κυβέρνηση της δήθεν αριστεράς. 

  Η κυβέρνηση της δήθεν Αριστεράς «χτυπά» και πάλι. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο μπαίνουν όσοι χρωστούν από 30 έως και 500 ευρώ στο Δημόσιο.
  Αντί να κυνηγήσει τους μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν και τα περισσότερα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) βάζει στο στόχαστρο τους λίγους που οφείλουν τα λιγότερα! Τι κι αν τα 66,5 δισ. από τα 86,2 δισ. ανείσπρακτων οφειλών προέρχονται από τους μεγαλοοφειλέτες, στο μάτι της εφορίας μπαίνουν οι μικροοφειλέτες!

   

  Έτσι, τις επόμενες ημέρες θα σταλούν e-mails από τη ΓΓΔΕ σε 50.000 φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους από 30 έως 500 ευρώ.
  Πρόκειται για οφειλές που έχουν βεβαιωθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2015 και υπάρχει καθυστέρηση στην πληρωμή τους άνω του τριμήνου. Από τη ΓΓΔΕ εξαιρέθηκαν οι οφειλές σε ρύθμιση, σε αναστολή είσπραξης ή εκτέλεσης, οι οφειλές ανεπίδεκτες είσπραξης, καθώς και οι οφειλέτες κάτω των 18 ετών.


  Όπως αναφέρουν παράγοντες της ΓΓΔΕ, δεν τίθεται θέμα κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, οι οποίοι θα καλούνται να εισέλθουν στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας με τους προσωπικούς κωδικούς τους, για να τακτοποιήσουν την οφειλή τους.
  Ωστόσο τα έσοδα που θα καταφέρει να συγκεντρώσει η εφορία είναι πολύ μικρά αφού από τα 86,298 δισ. ευρώ που ανήλθε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο την 1.1.2016 αν και το 99,9% οφείλονται από 4.299.932 φορολογούμενους με χρέη έως 1,5 εκατ. ευρώ, το συνολικό χρέος αυτών των οφειλετών ανέρχεται σε 19,735 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 22,9% των συνολικών οφειλών.


  Αντίθετα, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΓΔΕ, το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών στην εφορία προέρχεται από μεγαλοοφειλέτες, που οφείλουν άνω του 1,5 εκατ. ευρώ ο καθένας. Είναι 5.221 οφειλέτες (ή το 0,1% )και οι οποίοι οφείλουν το 77,1% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών ή 66,564 δισ. ευρώ.


  Η διάρθρωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών αποκαλύπτεται στην απολογιστική έκθεση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το 2015 όπου και φαίνεται ότι το σύνολο των οφειλών αυξήθηκαν κατά 14,7% συγκριτικά με το 2014. Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία, ποσά ως 3.000 ευρώ οφείλουν 3,6 εκατ. οφειλέτες, ποσά από 3.001 έως 5.000 ευρώ οφείλουν 203.295 οφειλέτες και από 5.001 έως 10.000 ευρώ οφείλουν 194.852 οφειλέτες. Χρέη μεγαλύτερα από 100 εκατ. ευρώ έχουν 62 οφειλέτες.
  Ενδεικτικό είναι επίσης ότι από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο τα 30,512 δισ. ευρώ (35,4%) αφορούν πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, τα 16,689 δισ. ευρώ (19,3%) αφορούν ΦΠΑ, τα 15,636 δισ. ευρώ ( 18,1%) αφορούν φόρο εισοδήματος, τα 8,630 δισ. ευρώ είναι δάνεια και τα υπόλοιπα 14,232 δισ. ευρώ (17,2%) σχετίζονται με άλλες κατηγορίες φόρων.


  newsbomb.gr

 • Σχετικά Άρθρα

  Δείτε τι ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο αρθρογράφος της Telegraph

  Ο νέος υπουργός οικονομικών είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σύμφωνα με τον Ambrose Evans-Pritchard, αρθρογράφος της αγγλικής καθημερινής εφημερίδας Telegraph. Σύμφωνα με την δημοσίευση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, θεωρεί δεδομένο το όνομα του νέου υπουργού οικονομικών και μάλιστα προβαίνει σε μια σύγκριση με τον Γιάννη Βαρουφάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει «υπέρ της Ευρώπης».

   

  Ο A Evans-Pritchard έχει μια μακρόχρονη πορεία 30 ετών στην αρθρογραφία της παγκόσμιας πολιτικής και οικονομίας, αλλά εντύπωση προκαλεί η σιγουριά του για το ποιος είναι ο νέος ΥΠΟΙΚ, από την στιγμή που το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση.

   

  Δείτε το σχετικό tweet:

  tsakalwtos-

   

   

  Πηγή: paraskhnio.gr

 • Σχετικά Άρθρα

  Πότε θα γίνει η ανακοίνωση του νέου ΥΠΙΟΚ;

  Μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών, όπως τόνισε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

   

  Αναλυτικά τι αναφέρει ο Γ. Σακελλαρίδης:

   

  «Ο Γιάνης Βαρουφάκης ως Υπουργός Οικονομικών έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαπραγμάτευση από την πρώτη μέρα της κυβέρνησης.

   

  Ο Πρωθυπουργός νιώθει την ανάγκη να τον ευχαριστήσει για την αδιάκοπή του προσπάθεια να προωθήσει τις θέσεις της κυβέρνησης και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

   

  Μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του».

   

   

   

  Πηγή: paraskhnio.gr

Δημοφιλείς

Ο καιρός

SP_WEATHER_BREEZY

11°C

Αθήνα

Scattered showers

8°C

Θεσσαλονίκη

Mostly sunny

15°C

Ηράκλειο

Ζώδια