Αισιόδοξος ο Τόμας Βίζερ για την ελληνική οικονομία

Αισιόδοξος ο Τόμας Βίζερ για την ελληνική οικονομία

«Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει συντομότερα στις αγορές»

Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό ραδιόφωνο της Αυστρίας, αφού όπως είπε: «η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει πιο σύντομα στις αγορές».

 

Ο επικεφαλής του EWG έκανε την εκτίμηση ότι «το φθινόπωρο του 2017 ή την άνοιξη του 2018 οι επενδυτές θα δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα» και συμπλήρωσε ότι εάν ασκηθεί σωστή οικονομική και πολιτική διαχείριση «κάτι τέτοιο είναι δυνατό».

 

Ο κ.Βίζερ επισήμανε ότι θα πρέπει η Ελλάδα αρχικά να πληρώσει την αγορά κεφαλαίων αφού όπως είπε σίγουρα θα υπάρξουν «ασφάλιστρα κινδύνου» για συντομότερο χρόνο αποπληρωμής, ωστόσο αυτό δεν κλονίζει την αισιοδοξία του.

 

Σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους ο επικεφαλής του EWG, σημείωσε ότι αναμένει να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση το 2018.

Συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου βλέπει ο Τόμας Βίζερ

Συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου βλέπει ο Τόμας Βίζερ

Συμφωνία για την Ελλάδα ''βλέπει'' ο Τόμας Βίζερ, στο αναμενόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, σύμφωνα με δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten.

"Το ΔΝΤ θα συμφωνήσει να παραμείνει στο πρόγραμμα αλλά θα πει ότι δεν θα κάνει καμία πληρωμή μέχρι να υπάρξει συμφωνία σε μια κοινή έκθεση βιωσιμότητας του χρέους. Το ΔΝΤ θα παραμείνει όχι όμως με χρήματα", αναφέρει στην εκτιμήση του ενώ όπως τόνισε:


«Θα συμφωνήσουμε στις 15 Ιουνίου με την πιθανότητα να φτάνει το 95%».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου
#TAGS