Σοβαρές προκλήσεις του Γιλντιρίμ κατά την συνέντευξη με τον Τσίπρα - VIDEO

Σοβαρές προκλήσεις του Γιλντιρίμ κατά την συνέντευξη με τον Τσίπρα - VIDEO

Οι «παραβιάσεις» των ελληνικών μαχητικών και η επιστροφή των «οκτώ».

Προκλητικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, στην κοινή συνέντευξη τύπου τόσο για το θέμα των παραβιάσεων στο Αιγαίο, όσο και για το θέμα των 8 Τούρκων πραξικοπηματιών.

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι: «Δεν ήταν πάντα εφικτή η υλοποίηση της ατζέντας μεταξύ των δυο χωρών με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας και τις υπερπτήσεις. Η θετική ατζέντα πρέπει να βασιστεί στις σχέσεις καλής γειτονίας και σεβασμού χωρίς εκατέρωθεν ενέργειες που την υπονομεύουν».

 

Ο Γιλντιρίμ απάντησε: «Η προσπάθεια για αποφυγή παραβιάσεων και εντάσεων πρέπει να είναι αμοιβαία».  Υπονοώντας ότι και τα ελληνικά μαχητικά πραγματοποιούν παραβιάσεις στον τουρκικό εναέριο χώρο κάτι που αρνείται η Ελληνική πλευρά. (Ακολουθεί βίντεο)

 

Επίσης ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφερόμενος στο Κυπριακό και στις συζητήσεις που θα γίνουν στην Ελβετία έκανε λόγο για ζητήματα που μπορούν να λυθούν μέσω της αρχής της κοινής ωφέλειας (win-win), μιλώντας ουσιαστικά για συνεκμετάλλευση στο χώρο του Αιγαίου και της Κύπρου, λίγο πριν αρχίσουν οι εξορύξεις στο θαλάσσιο χώρο της μεγαλονήσου.

 

Αναφορικά με τους «οκτώ πραξικοπηματίες» ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, έκανε λόγο για αρωγή της Ελλάδας στο θέμα του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για διάκριση των δύο εξουσιών ανάμεσα σε δικαστική και εκτελεστική εξουσία.

 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισήμανε ότι κατανοεί την διάκριση μεταξύ των δύο εξουσιών, αλλά οι 8 στρατιωτικοί πρέπει να επιστραφεί και έγινε ακόμα πιο επιθετικός λέγοντας: «Ελπίζουμε οι πραξικοπηματίες να μην κάνουν πραξικόπημα κατά των ελληνοτουρκικών σχέσεων»!».

Αργότερα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Μπιναλί Γιλντιρίμ με τον Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Τούρκο πρωθυπουργό να εκφράζει την επιθυμία του Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί τη χώρα μας μέσα στο έτος.

 

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας θα πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στην Θράκη (χωρίς την παρουσία Ελλήνων αξιωματούχων) κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο για την Ελληνική πλευρά, αφού είναι πολύ πιθανό ο Γιλντιρίμ να προσπαθήσει να προκαλέσει και μέσω της μουσουλμανικής μειονότητας.

 

Πολυμέσα

Πολιτικός στην Αυστραλία μιλούσε στο κοινοβούλιο και θήλαζε – VIDEO

Πολιτικός στην Αυστραλία μιλούσε στο κοινοβούλιο και θήλαζε – VIDEO

Η πολικός Larissa Waters, μιλούσε στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας και παράλληλα θήλαζε την μικρή της κόρη.

Η μητέρα δηλώνει περήφανη που η κόρη της είναι το πρώτο παιδί που θηλάζει στο κοινοβούλιο και μάλιστα έκανε και δηλώσεις γι αυτό : «Είμαι τόσο περήφανη που η κόρη μου, Αλία, είναι το πρώτο μωρό που θηλάζεται εδώ στο Κοινοβούλιο. Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες και παιδιά στο Κοινοβούλιο και χρειαζόμαστε περισσότερους φιλικούς, οικείους

... Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

Πολυμέσα

#TAGS
Ατάκα της ημέρας