Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ζητά ο Σταύρος Θεοδωράκης

Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ζητά ο Σταύρος Θεοδωράκης

Μήνυμα σε όσους θέλουν ψηφίσουν «Όχι» στέλνει ο πρόεδρος του Ποταμιού

Μήνυμα σε όσους σκέφτονται να ψηφίσουν "όχι" στο δημοψήφισμα έστειλε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.


Απευθυνόμενος, όπως ανέφερε, "όχι στους φανατικούς αλλά στους φίλους που νομίζουν ότι ψηφίζοντας 'όχι' θα μείνουμε στην Ευρώπη και η ζωή μας θα καλυτερεύσει", υποστήριξε ότι "είναι και τα δύο λάθος".

"Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε ο Αλέξης Τσίπρας αλλά έμεινε χωρίς συμμάχους. Ακόμη και οι κεντροαριστεροί ηγέτες – ή μάλλον κυρίως αυτοί – όλος ο Νότος, μας ζητάνε να ψηφίσουμε ναι. Το όχι θα το εκλάβουν ως ένα ακόμη βήμα αποκόλλησης από τον κορμό της Ευρώπης. Και μετά, ποιος στην Ευρώπη θα πει ναι; Ποιος θα πει 'να στείλουμε λεφτά να ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες' - αν εμείς πούμε όχι", επισήμανε.

Αναγνώρισε ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλά λάθη από τους πολιτικούς και την ευρωπαϊκή ηγεσία, ωστόσο τόνισε ότι "δεν είναι ώρα γι' αυτή τη συζήτηση".


"Ο θυμός δε βοηθά να πάρεις τις σωστές αποφάσεις. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Όσο πιο εύκολη φαντάζει μια λύση τόσο πιο ψεύτικη είναι", ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.


Συμμεριζόμενος, όπως σημείωσε, "τον φόβο για την επόμενη μέρα", διαβεβαίωσε ότι "το ναι δε θα φέρει ξανά στα πράγματα το παλιό σύστημα", αντίθετα "το ναι είναι η μεγάλη σύγκρουση με τις παλιές συνήθειες τις οποίες αντιγράφει και η καινούργια κυβέρνηση".


"Τώρα πρέπει να σκεφτούμε το αύριο. Όχι γενικώς και αορίστως το αύριο, αλλά τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Τετάρτη”, τόνισε και πρόσθεσε ότι "οι τράπεζες πρέπει να ανοίξουν την Τρίτη. Να εφοδιαστεί ξανά η αγορά" και ότι "αυτό θα γίνει μόνο με ένα δυνατό ναι".


Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι "έχει μεγάλη σημασία, αυτό το ναι να το πούμε όλοι μαζί. Να μη διχαστούμε", ενώ επισήμανε και την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, υποστηρίζοντας ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί μόνο του.


«Η πρότασή μας την Κυριακή το βράδυ: Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα φερθεί υπεύθυνα. Δε θα κάνει το επόμενο μοιραίο λάθος.Δε θα πάμε σε εκλογές τον Αύγουστο».


«Κάποιοι σας λένε να τα γκρεμίσουμε όλα, να φτιάξουμε μια καλύβα απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο και μετά βλέπουμε. Είναι αυτή λύση; Σε καλώ λοιπόν να μη δώσεις λευκή επιταγή στην κυβέρνηση. Ζημιά θα τους κάνεις. Έκαναν λάθος με το δημοψήφισμα. Ήταν μια επιπόλαιη απόφαση. Μην τους επιβραβεύσεις. Εσύ έχεις τη δύναμη Τα χέρια σου και το μυαλό σου. Σε καλώ λοιπόν να μην κόψεις το τελευταίο σχοινί που μας συνδέει με την Ευρώπη», καταλήγει ο κ. Θεοδωράκης.

 

 

Πηγή: imerisia.gr