Ισόβια στην «φόνισσα του Κορωπίου»

Ισόβια στην «φόνισσα του Κορωπίου»

Κανένα ελαφρυντικό στην 27χρονη – Διερευνάται για ψευδορκία ο εραστής της.

To Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών επέβαλε ομόφωνα και χωρίς ελαφρυντικά ποινή ισόβιας κάθειρξης και 18 μηνών καθώς και πρόστιμο 1000 ευρώ στην επονομαζόμενη «Φόνισσα του Κορωπίου», για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του εραστή της Θεοδώρας Πασπαλά.

 

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Ποινή στην οποία η κατηγορούμενη μπορεί να ασκήσει έφεση.

 

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο ζήτησε να διαβιβαστούν αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελέα Αθηνών, για να εξεταστεί κατά πόσο ο 41χρονος εραστής της κατηγορούμενης διέπραξε το αδίκημα της ψευδορκίας, μετά την κατάθεση παρωδία του, που έπεσε σε πολλές αντιφάσεις προκείμενου να υπερασπιστεί την ερωμένη του. Ενώ δέχτηκε πολλές παρατηρήσεις από την Έδρα για τον ενικό αλλά και τις φράσεις που χρησιμοποιούσε.

 

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου η Έλλη Πασπαλά, αδελφή του θύματος φανερά συγκινημένη έπεσε στην αγκαλιά φίλων και συγγενών και ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη, «Τα παιδιά περιμένουν να πάω σπίτι να τους πω ότι η δολοφόνος της μητέρας τους είναι ισόβια στη φυλακή. Φοβόντουσαν ότι θα βγει και θα σκοτώσει και εκείνα» ανέφερε σε δηλώσεις της

Σχετικά Άρθρα