Το Εφετείο είπε «όχι» στην αποφυλάκιση της Ηριάννας

Το Εφετείο είπε «όχι» στην αποφυλάκιση της Ηριάννας

Απερρίφθη το αίτημα της 29χρονης.

Μετά και την αρνητική εισήγηση του εισαγγελέα που είχε γίνει νωρίτερα, με το αιτιολογικό της μη τέλεσης ανάλογου αδικήματος, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας με πλειοψηφία 3 – 2, αποφάσισε να μην αναστείλει την εκτέλεση της πρωτόδικης ποινής της 29χρονης Ηριάννας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.


Στο άκουσμα της απόφασης υπήρχαν έντονες αντιδράσεις στην κατάμεστη αίθουσα.


Η 29χρονη Ηριάννα καταδικάστηκε τον περασμένο Ιούνιο για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», ύστερα από δείγμα dna που την ενέπλεκε στην υπόθεση, μετά από την σύλληψη για συμμετοχή στην οργάνωση του πρώην συντρόφου της. Το συγκεκριμένο δείγμα dna, έχει αμφισβητηθεί από πολλούς, καθώς θεωρείται αλλοιωμένο.


Η 29χρονη ετοιμάζει την διδακτορική της διατριβή και στο αίτημα της ισχυρίστηκε ότι ο περαιτέρω εγκλεισμός της, ενδέχεται να βλάψει την ενασχόληση της με την διδασκαλία, κάτι που αμφισβήτησε νωρίτερα ο εισαγγελέας.


«Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση ελληνικών. Ήμουν έτοιμη να συνεχίσω να κατακτώ πράγματα, ώσπου όλα κόπηκαν. Λίγο πριν από την καταδίκη μου ήμουν έτοιμη να καταθέσω ένα προγραμμα για παιδιά. Ένα όνειρο που είχα από 19 χρόνων. Την 1η Ιουνίου μου στερήθηκε η ακαδημαϊκή μου διαδρομή, η εργασία μου, οι φίλοι μου, η οικογένεια. Η απουσία μου από αυτήν την τάξη είναι σαν να μου στερούν 6 χρόνια μεταπτυχιακά. Είχα βεβαιότητα για την αθώωση μου, ήξερα ποια είναι η αλήθεια, και ξαφνικά όλα χάθηκαν. Αισθάνθηκα προσβεβλημένη» δήλωσε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της.


Η Ηριάννα ήταν φανερά απογοητευμένη από την απόφαση καθώς δεν πίστευε ότι θα απορριφθεί το αίτημα της. Να σημειωθεί ότι το αίτημα της βρήκε στήριξη από πολλούς εκπροσώπους του πολιτικού και του καλλιτεχνικού χώρου, που δήλωσαν αλληλέγγυοι στο αίτημα της.

Σχετικά Άρθρα