Η ProWal κατέγραψε σε βίντεο την κακοποίηση δελφινιών

Η ProWal κατέγραψε σε βίντεο την κακοποίηση δελφινιών

Ο Γερμανός ακτιβιστής Αντρέας Μόρλοκ, δημοσίευσε το βίντεο με τις συνθήκες διαβίωσης των δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. 

Τη νομική όδο έχει ακολουθήσει ήδη η ProWal, για την κακοποίηση των δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκε και το σχετικό βίντεο, από τον διευθύνoντα σύμβουλο του οργανισμού και ακτιβιστή, Αντρέας Μόρλοκ.

 

«Είδαμε με τα ίδια μας τα ματιά και καταγράψαμε σε βίντεο και φωτογραφίες το 'πρόγραμμα επιμόρφωσης με δελφίνια' το οποίο δεν είναι τίποτα λιγότερο από μία σιχαμένη και απεχθής παράσταση που στοχεύει ΟΧΙ σε επιμόρφωση αλλά στο κέρδος των ιδιοκτητών του δελφιναρίου και στην ψυχαγωγία των θεατών, κάτι που ρητά απαγορεύεται από την Ελληνική νομοθεσία (νόμος 4039/2012, Aρ. 12).

 

Καταγράψαμε επίσης την απάνθρωπη συμπεριφορά προς ένα τραυματισμένο δελφίνι που παρά το τραυματισμό του αναγκάστηκε να συμμετάσχει στη παράσταση, κάτι που είναι καθαρά εγκληματική συμπεριφορά απέναντι σ’ αυτό το ζώο. Καταγράψαμε επίσης κιβώτια με χλωρίνη. Ναι μεν απολυμαίνει το νερό της πισίνας αλλά η έκθεση τραυματισμένου δελφινιού σε χλωρίνη είναι καθαρή εγκληματική ενέργεια και η καταγραφή του γεγονότος περιλαμβάνεται στη μήνυσή μας και στη δημοσίευση της αναφοράς μας στις μεγαλύτερες Ελληνικές και Γερμανικές εφημερίδες.

 

Και φυσικά παρατηρήσαμε και καταγράψαμε τη τακτική του δελφιναρίου, γνωστή μέθοδος σε όλα τα δελφινάρια, που είναι η στέρηση τροφής. Είδαμε δελφίνια να προσπαθούν να φτάσουν ένα κουβά με τροφή πηδώντας έξω από τη πισίνα πάνω στο τσιμέντο. Τα δελφίνια δεν πηδούν πάνω σε τσιμεντένια πατώματα για διασκέδαση. Η γνωστή πρακτική των δελφιναρίων, και του Αττικού πάρκου εν προκειμένω, είναι η στέρηση τροφής στα δελφίνια έτσι ώστε να αμείβονται με κάτι που τους στερείται, δηλαδή τροφή, μετά από κάθε εκτέλεση εντολής.

 

Αν εσείς τέτοια συμπεριφορά τη θεωρείτε 'εκπαιδευτική', εμείς τη θεωρούμε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ και ως τέτοια τη καταγγέλλουμε.

 

Το συμπέρασμα από την επίσκεψή μας στο Αττικό πάρκο και μετά από καταγραφή των πάντων, συνοψίζεται στη φράση: Το Αττικό πάρκο είναι ΕΝΤΕΛΏΣ ακατάλληλο για δελφίνια και ο θάνατος έξι δελφινιών από το 2010 ενισχύει αυτή μας την άποψη. Η ProWal υπέβαλλε μήνυση κατά των υπευθύνων αρχών για παράβαση του ισχύοντος Ελληνικού νόμου και για εγκληματική συμπεριφορά προς τα ζώα. Επίσης δημοσίευσε πλήρη αναφορά και σε συνεργασία με άλλες ακτιβιστικές οργανώσεις, έθεσε αυτή την αναφορά στη διάθεση των μέσων ενημέρωσης σε Γερμανία και Ελλάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ProWal.

  

Σχετικά Άρθρα