Δέκα παράπονα που έχουν συνήθως οι μαμάδες από τους μπαμπάδες

Δέκα παράπονα που έχουν συνήθως οι μαμάδες από τους μπαμπάδες

Οι μαμάδες παραπονιούνται…. Εχουν δίκιο όμως; Σίγουρα έχουν… δέκα λόγους!

1. Οι μαμάδες πιστεύουν ότι οι άντρες τους δεν καταλαβαίνουν πόσα πράγματα κάνουν ή πόσο κουράζονται εκείνες με τα παιδιά και τις ευθύνες του σπιτιού

 

2. Θυμώνουν γιατί οι σύζυγοι/σύντροφοί τους δεν μπορούν να κάνουν τίποτα που σχετίζεται με το παιδί καλά, ενώ οι ίδιες καλούνται να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα

 

3. Οι μαμάδες δεν έχουν ούτε μια ώρα για τον εαυτό τους και εγκαταλείπουν πολλές από τις αγαπημένες τους ασχολίες προκειμένου να μεγαλώνουν τα παιδιά τους, ενώ οι άντρες συνεχίζουν κανονικά το καθημερινό τους πρόγραμμα

 

4. Θεωρούν ότι οι μπαμπάδες δε βοηθούν αρκετά στο μεγάλωμα των παιδιών και ότι έχουν εκείνες την ευθύνη για όλα.

 

5. Πιστεύουν ότι οι μπαμπάδες ασκούν αυστηρή κριτική σε εκείνες, κάνοντας συνεχώς παρατηρήσεις και μη αναγνωρίζοντας τους κόπους και τη σκληρή τους προσπάθεια.

 

6. Οι μαμάδες παραπονιούνται ότι οι σύντροφοί τους έχουν την απαίτηση να προσέχουν την εμφάνισή τους και να μην είναι ατημέλητες, τη στιγμή που οι ίδιες δεν έχουν ούτε ένα λεπτό ελεύθερο χρόνο.

 

7. Εκφράζουν συχνά δυσαρέσκεια για τη σεξουαλική ζωή με το σύζυγο. Όταν τα παιδιά είναι πολύ μικρά (από 1 έτους περίπου) πιστεύουν ότι ο άντρας τους δεν καταλαβαίνει ότι δεν έχουν διάθεση για σεξ, ενώ όταν τα παιδιά μεγαλώνουν παραπονιούνται για έλλειψη ερωτικής επαφής και κατηγορούν τους άντρες για αδιαφορία.

 

8. Οι μαμάδες παραπονιούνται ότι οι άντρες δεν καταλαβαίνουν πόσο απασχολημένες είναι στο μητρικό τους ρόλο και ζητούν από εκείνες περισσότερη προσοχή στους ίδιους. Κάτι που εκείνες δεν μπορούν να προσφέρουν ειδικά στα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού..

 

9. Θεωρούν ότι οι μπαμπάδες δε μοιράζονται μαζί τους το μεγάλωμα των παιδιών (δεν σηκώνονται τα βράδια όταν ξυπνάει το παιδί, δεν αλλάζουν πάνες, δεν το ταΐζουν, δεν ασχολούνται αρκετά με τα παιδιά).

 

10. Οι μαμάδες παραπονιούνται ότι οι σύζυγοί τους τις συγκρίνουν με τις δικές τους μαμάδες (πεθερές).