Οι αμερικάνοι «τύφλωσαν» τα τουρκικά μαχητικά που απειλούν την γεώτρηση

Οι αμερικάνοι «τύφλωσαν» τα τουρκικά μαχητικά που απειλούν την γεώτρηση

Το αεροπλανοφόρο G.W.Bush έκανε «ηλεκτρονικό πόλεμο» στους Τούρκους.

Με σπασμωδικές κινήσεις αντιδρά η Τουρκία για το θέμα της γεώτρησης στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, με χαρακτηριστικό του τουρκικού εκνευρισμού την αλλοπρόσαλλη πορεία του ερευνητικού πλοίου Barbaros, το οποίο έκανε κύκλους κοντά στο σημείο όπου διεξάγει τις γεωτρήσεις το πλωτό γεωτρύπανο του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού TOTAL.


Στο σημείο έχουν σπεύσει πολυεθνικές δυνάμεις με την κανονονιοφόρο Νικηφόρος, μια τορπιλάκατος, ενώ στην περιοχή ενδέχεται να πλεύσει και το υποβρύχιο Παπανικολής, για λογαριασμό των ελληνικών δυνάμεων. Την γεώτρηση επιβλέπουν επίσης δύο γαλλικές φρεγάτες ενώ κοντά στην περιοχή έχει σπεύσει και το υπερσύγχρονο αμερικανικό αεροπλανοφόρο George W. Bush.


Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το αμερικανικό σκάφος έκανε ηλεκτρονικό πόλεμο και έριξε τις επικοινωνίες των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που πετούσαν κοντά στο σημείο. Η αντίδραση αυτή είναι ενδεικτική του ότι οι δυτικές χώρες περίμεναν ακραίες αντιδράσεις από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, με σκοπό να μπλοκαριστεί η γεώτρηση.

Σχετικά Άρθρα