Απόσυρση βρεφικού γάλακτος

Απόσυρση βρεφικού γάλακτος

Ανησυχία στη γαλλική κοινωνία.

Την απόσυρση κάθε συσκευασίας βρεφικού γάλακτος της Lactalis που κατασκευάστηκαν στην Κραόν, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Μπρουνό Λε Μερ, ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο της εταιρείας.

 

«Η Lactalis θα ανακαλέσει όλα τα προϊόντα που παρασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Κραόν -όποτε και αν παρασκευάστηκαν- απ' όλα τα σημεία πώλησής τους, ιδίως από τα μεγάλα σουπερμάρκετ και τα φαρμακεία» ανέφερε ο κ. Λε Μερ και πρόσθεσε: «Ζήτησα, αρχικά, από τον κ. Μπεσνιέρ, τον πρόεδρο της Lactalis, να επιδείξει ο όμιλος μεγαλύτερη διαφάνεια γιατί πιστεύω ότι η διαφάνεια είναι μια εγγύηση εμπιστοσύνης για τους καταναλωτές και για όλους τους Γάλλους».

 

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, επίσης, είπε: «Ο πρόεδρος της Lactalis θα ανακοινώσει δημοσίως τα αίτια της μόλυνσης (του γάλακτος από σαλμονέλα) μόλις γίνουν γνωστά. Κατόπιν, η εταιρεία θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες επενδύσεις στη μονάδα της Κραόν για να διασφαλίσει την υγειονομική ασφάλεια του χώρου και να μην επαναληφθούν τέτοιες μολύνσεις».

 

Τέλος, όσον αφορά στις κυρώσεις που θα επιβληθούν στην εταιρεία, ο κ. Λε Μερ υποστήριξε ότι η υπόθεση ερευνάται από τις δικαστικές αρχές.

Σχετικά Άρθρα