Έφυγε απ΄τη ζωή ο «πατέρας των ζόμπι»

Έφυγε απ΄τη ζωή ο «πατέρας των ζόμπι»

Νικήθηκε απ’ τον καρκίνο ο σκηνοθέτης ταινιών τρόμου George Romero.

Έχασε την σύντομη μάχη με τον καρκίνο των πνευμόνων ο θρυλικός σκηνοθέτης ταινιών τρόμου George Romero. Ο 77χρονος σκηνοθέτης έφυγε «ακούγοντας το σάουντρακ της πιο αγαπημένης του ταινίας, "The Quiet Man" έχοντας τη σύζυγό του, Σούζαν Ντέζροσερ και την κόρη του, Τίνα Ρομέρο στο πλευρό του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ατζέντη του».


Ο Romero άφησε εποχή στο χώρο των ταινιών τρόμου, θεωρείται ο πατέρας των cult ταινιών με ζόμπι και έθεσε τις βάσεις για την εξέλιξη του είδους, όταν το 1968 σκηνοθέτησε την ταινία «Η Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών». Μια ταινία που γυρίστηκε στο Πίτσμπουργκ με προυπολογισμό μόλις 114.000 δολαρίων, που απέφερε κέρδη που ξεπέρασαν τα 30 εκ. δολάρια.


Η ταινία προκάλεσε επανάσταση με τα ειδικά εφέ, καθώς και για το γεγονός ότι ο πρωταγωνιστής ήταν αφροαμερικάνος, κάτι που δεν είχε συμβεί μέχρι τότε.


Την ταινία ακολούθησαν και τις άλλες συνέχειες «Η Αυγή των Ζωντανών Νεκρών», «Η Ημέρα των Ζωντανών Νεκρών» και «Η Γη των Ζωντανών Νεκρών». Ο Ρομέρο σκηνοθέτησε εκτός από τις ταινίες με ζόμπι σκηνοθέτησε και άλλες ταινίες τρόμου και επιστημονικής φαντασίας όπως «Τhe Crazies», «Season of the Witch» και την ανθολογία τρόμου «Creepshow».Σχετικά Άρθρα