Αντίο Botox, καλώς όρισες Frotox!

Αντίο Botox, καλώς όρισες Frotox!

Μία νέα θεραπεία κατά των ρυτίδων που παγώνει το χρόνο με το όνομα Frotox έρχεται να αντικαταστήσει το περίφημο Botox.  

Έρευνες δείχνουν ότι κινούμε καθημερινά 26 μύες του προσώπου μας, από τη μύτη μέχρι το μέτωπο, και από τα μάγουλα μέχρι τα φρύδια. Όλες αυτές οι κινήσεις αφήνουν τα σημάδια τους με τις λεγόμενες ρυτίδες έκφρασης, που έπειτα προσπαθούμε να απομακρύνουμε με κρέμες, θεραπείες, πολλές φορές και ενέσιμα προϊόντα. Μια νέα μέθοδος, λιγότερο γνωστή, υπόσχεται τώρα αποτελέσματα ακόμη καλύτερα και από το Botox, χωρίς να δημιουργεί πρόσωπα ακούνητα και αγέλαστα. Λέγεται... Frotox!

 

Πώς λειτουργεί: Το Frotox αποτελεί ως λέξη έναν συνδυασμό του αγγλικού ρήματος freeze (παγώνω) και του γνωστού σε όλες μας Botox. Όπως δηλώνει και το όνομα του, αποτελεί μια θεραπεία ψύξης που καταπολεμά και «παγώνει» τις ρυτίδες του μετώπου. Μικρές βελόνες τοποθετούνται στα επίμαχα σημεία διοχετεύοντας υγρό κάτω από το δέρμα που παγώνει το νεύρο άμεσα, κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στους -70 βαθμούς Κελσίου. Οι μύες χαλαρώνουν και ηρεμούν, οι ρυτίδες εξαφανίζονται άμεσως και δεν εμφανίζονται ξανά.

 

Διάρκεια: Η θεραπεία διαρκεί από 6 έως 30 λεπτά και διεξάγεται με τοπική αναισθησία. Κάποιες παρενέργειες είναι ένας ελαφρύς πονοκέφαλος καθώς και μικροερεθισμοί στα σημεία που υπήρχαν παλιά οι ρυτίδες, οι οποίοι όμως εξαφανίζονται μετά από μερικές μέρες. Το μόνο αρνητικό είναι ότι η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται περίπου κάθε τρεις με έξι μήνες.

 

Τα πλεονεκτήματα έναντι του Botox: H ουσία που χρησιμοποιείται στο Frotox δεν είναι δηλητηριώδης για τα νεύρα και γίνεται καλύτερα αποδεκτή από τον οργανισμό γιατί δεν είναι συνθετική.  Επιπλέον, το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό, μια που τα νεύρα κινούνται κανονικά, σε αντίθεση με το Botox που δημιουργεί συχνά πρόσωπα που θυμίζουν μάσκες. 

 

Σχετικά Άρθρα