Μάσκα με ρύζι για ενυδάτωση και λάμψη

Μάσκα με ρύζι για ενυδάτωση και λάμψη

Μια μάσκα προσώπου από ρύζι μπορεί να κάνει απαλό scrub στο δέρμα σας, να ενυδατώσει αλλά και να φωτίσει την επιδερμίδα.

Οι μάσκες ρυζιού είναι ιδανικές για την ενυδάτωση του δέρματος ενώ προσδίδουν και λάμψη.Ωστόσο δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους πραγματικούς κόκκους για μάσκα προσώπου.


Αντ 'αυτού, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ρυζιού για να κάνετε μια σπιτική μάσκα προσώπου.


Μια μάσκα προσώπου ρύζι είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ακμή, ευαίσθητο δέρμα ή ξηρό δέρμα.

 

 


Μάσκα με νερό από ρύζι


Βήμα 1
Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι ρύζι σε ένα μπολ. Προσθέστε αρκετό νερό για να γεμίσετε το μπολ πάνω από το ρύζι. Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι.

Βήμα 2
Αφήστε το ρύζι να καθίσει στο νερό μέχρι περίπου 30 έως 60 λεπτά. Ρίξτε το ρύζι και το νερό μέσα από ένα κόσκινο σε ένα καθαρό κύπελλο για να διαχωρίσετε το ρύζι και το νερό.

Βήμα 3
Χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι για να κόψετε τις οπές των ματιών, της μύτης και του στόματος σε μια χαρτοπετσέτα που θα χρησιμοποιήσετε για τη μάσκα σας. Απλώστε τη μάσκα προσώπου και αφήστε τη δέκα λεπτα αφού την έχετε βρέξει.

 

Μάσκα με ρυζάλευρο

 

Βήμα 1
Ξεφλουδίστε μια μικρή πατάτα με ένα μαχαίρι και τρίψτε την στον τρίφτη

Βήμα 2
Βάλτε μια χούφτα τριμμένη πατάτα στο χέρι σας και σφίξτε να βγάλει τα υγρά της.

Βήμα 3
Προσθέστε αλεύρι ρυζιού στο χυμό πατάτας λίγο λίγο κάθε φορά και νακατέψτε το χυμό καθώς προσθέτετε το αλεύρι ρυζιού μέχρι να μετατραπεί σε μια πάστα.

Βήμα 4
Βάλτε την πάστα στο πρόσωπό σας με τα δάκτυλά σας. Αφήστε το για 10 έως 20 λεπτά πριν ξεπλύνετε με ζεστό νερό.