«Ουδέν σχολιο» από Γερμανία για τη συμφωνία για τα F-16

«Ουδέν σχολιο» από Γερμανία για τη συμφωνία για τα F-16

Τι απάντησε ο εκπρόσωπος του Βερολίνου Στέφεν Ζάιμπερτ όταν ερωτήθηκε για τη συμφωνία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον αλλά και για τις δηλώσεις Ντόναλντ Τραμπ για το ελληνικό χρέος.

Οι Θεσμοί δηλώνουν άγνοια και περιμένουν να δουν τη συμφωνία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον για τα F-16 ενώ την ίδια ώρα στη Γερμανία δεν θέλουν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

 

Ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος του Βερολίνου Στέφεν Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι ως γερμανική κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να σχολιάσει σε ό,τι αφορά το πώς η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της στον τομέα της αμυντικής πολιτικής.

 

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ κλήθηκε να σχολιάσει και την τοποθέτηση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που δήλωσε ότι στηρίζει τους Έλληνες στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους: «Κι εμείς στηρίζουμε, από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, την Ελλάδα» απάντησε, πρόσθεσε όμως, ότι ο ίδιος έχει τονίσει τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, αποτελεί και θέση του Eurogroup και δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.