Οι εντυπώσεις Λαγκάρντ για Τσίπρα: «Σοβαρός, αλλά ήθελε να αλλάξει τους κανόνες και δεν μπορούσε»

Οι εντυπώσεις Λαγκάρντ για Τσίπρα: «Σοβαρός, αλλά ήθελε να αλλάξει τους κανόνες και δεν μπορούσε»

Για τον Αλέξη Τσίπρα, από την πρώτη ημέρα που συναντήθηκαν μέχρι και σήμερα, αναφέρθηκε σε γαλλικό μέσο η Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο France 2 και που προβλήθηκε χθες, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μίλησε για τον έλληνα πρωθυπουργό που αρχικά «Είχε την φιλοδοξία να αλλάξει από την πρώτη μέρα τους κανόνες. Όμως γρήγορα κατάλαβε ότι μια τέτοια κατάσταση, δεν μπορεί να αλλάξει άμεσα».

 

Συμπλήρωσε δε ότι ο κ. Τσίπρας «αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα ότι ήταν σε ένα συλλογικό παιχνίδι με μια Ευρωζώνη που είχε ήδη προδιαγεγραμμένους κανόνες και για να αλλάξουν δεν αρκούν ένας αλλά 18».

 

Σε ότι αφορά τις προσωπικές της εντυπώσεις για τον έλληνα πρωθυπουργό, τόνισε πως «Στις επαφές που είχα με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν πάντα σοβαρός. Ήταν πάντα εντός των δικών του ιδεολογικών γραμμών, είχε τις δικές του προτεραιότητες, το δικό του σύνθετο πολιτικό πρόγραμμα και μια εξίσωση να λύσει».

 

Τέλος, σε ερώτηση εάν ο Αλέξης Τσίπρας αντιλαμβανόταν την δυσχερή θέση της Ελλάδας κι αν έχει ανταποκριθεί στον σκοπό για τον οποίο τον ψήφισε ο ελληνικός λαός, η κα. Λαγκάρντ ήταν κατηγορηματική, απατώντας «Ναι, απολύτως».

Σχετικά Άρθρα