Τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας έχουν ως οδηγό οι Γεννηματά-Ανδρουλάκης – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας έχουν ως οδηγό οι Γεννηματά-Ανδρουλάκης – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το e-magazino γράφει για τον δεύτερο γύρο των εκλογών της Κεντροαριστεράς με τους Φώφη Γεννηματά και Νίκο Ανδρουλάκη να έχουν για διαφορετικούς λόγους οδηγό την ανατροπή στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Ακλόνητο φαβορί στα στοιχήματα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Με τον κόσμο να είναι ο μεγάλος νικητής, καθώς προσήλθαν στις κάλπες 208.460 παρότι οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για σαφώς μικρότερο νούμερο, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος των εκλογών της Κεντροαριστεράς. Λέμε πρώτος, γιατί όπως ήταν σίγουρο, θα έχουμε και δεύτερο. Εκεί θα μονομαχήσουν οι Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης, αφήνοντας εκτός τελικό τον Γιώργο Καμίνη, αλλά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

 

Πάμε δηλαδή σε μία καθαρή μάχη ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι δύο υποψήφιοι προέρχονται από το συγκεκριμένο κόμμα. Μια μονομαχία που όλοι εύχονται να εξελιχθεί ήρεμα και να μην υπάρχουν τριβές στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Τόσο η πρόεδρος του Κινήματος που μπήκε στον τελικό έχοντας αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα (41.31%), όσο και ο πρώην Γραμματέας και νυν Ευρωβουλευτής με την Ελιά που ακολούθησε με 24.74%, έχουν ως οδηγό τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, ο καθένας φυσικά για διαφορετικούς λόγους.

 

Η πρώτη Φώφη Γεννηματά, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να την πατήσει όπως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και να χάσει τις εκλογές παρότι βρίσκεται πολύ μπροστά, ενώ ο δεύτερος Νίκος Ανδρουλάκης, θέλει να γίνει ένας νέος Κυριάκος Μητσοτάκης και να κάνει την μεγάλη ανατροπή στον δεύτερο γύρο. Αυτό βέβαια μόνο εύκολο δεν μοιάζει και παρακάτω θα σας εξηγήσουμε τις διαφορές ανάμεσα στις δύο εκλογικές μονομαχίες. Επειδή στην ζωή μας έχει μπει για τα καλά και το στοίχημα, οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν ακλόνητο φαβορί την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε αυτό θα αναφερθούμε παρακάτω.

 

Εκλογές Νέας Δημοκρατίας: Η απόλυτη ανατροπή του Κυριάκου!

 

Αρχίζουμε με τις εκλογές τις Νέας Δημοκρατίας. Τον Δεκέμβρη του 2015 και συγκεκριμένα στις 21 του μήνα, 404.078 πολίτες πήγαν και ψήφισαν ποιον θα ήθελαν για πρόεδρο του κόμματος. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης πήρε τις περισσότερες ψήφους, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακολουθεί, τρίτος να βγαίνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας και τέταρτος ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας

 

Μεϊμαράκης 160.823 (39.8%)

Μητσοτάκης 115.162 (28.5%)

Τζιτζικώστας 82.028 (20.03%)

Γεωργιάδης 46.065 (11.4%)

 

Λιγότεροι ψήφοι στον δεύτερο γύρο και όλα ανατράπηκαν

 

Στον δεύτερο γύρο όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρότι αουτσάιντερ κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να κερδίσει την πρωτιά. Στις δεύτερες εκλογές που ωστόσο έγιναν στις 11/1/16 λόγω κάποιων προβλημάτων που υπήρξαν, ο κόσμος που πήγε να ψηφίσει ήταν σαφώς λιγοτερος, φτάνοντας τους 330.752, με την πρωτιά όπως αναφέραμε να παίρνει ο Μητσοτάκης.

 

Τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας

 

Μητσοτάκης 173.297 (52.43%)

Μεϊμαράκης 157.224 (47.57%)

Άκυρα 3.077

Λευκά 1.154

 

Τι έγινε και άλλαξε το σκηνικό

 

Αρχικά όπως φαίνεται από τα νούμερα, ψήφισαν 70.000 λιγότεροι ψηφοφόροι, αριθμός ικανός να αλλάξει τις ισορροπίες. Επίσης λιγότεροι ήταν αυτοί που πήγαν και πάλι στην κάλπη για τον Μεϊμαράκη και συγκεκριμένα 3.000 ψήφους λιγότερους είχε ο συγκεκριμένος υποψήφιος. Εν συνεχεία ο Άδωνις Γεωργιάδης τάχθηκε ανοικτά υπέρ του Μητσοτάκη με το 11.4 που είχε να ήταν εξαιρετικά σημαντικό, ενώ χωρίς να το πει επίσημα, υπέρ του νυν προέδρου είχε ταχθεί και ο Τζιτζικώστας. Με δεδομένο το ότι μιλάγαμε για ένα κόμμα, το να περάσει μια γραμμή ήταν τρομερά εύκολο και γι' αυτό υπήρξε αυτή η μεγάλη ανατροπή.

 

Πρώτη και με διαφορά η Γεννηματά

 

Πάμε τώρα στις εκλογές της Κεντροαριστεράς, εκεί που στον πρώτο γύρο η Φώφη Γεννηματά απέκτησε μεγάλο προβάδισμα, ικανό να της δώσει τη νίκη. Πολλοί μάλιστα ήταν αυτοί που είπαν πως θα ήταν καλύτερα να μην γινόταν δεύτερος γύρος, αλλά ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε άλλη άποψη και μένει να δούμε αν είχε δίκιο ή όχι. Αν δηλαδή κάνει την επική ανατροπή ή αν χάσει με μεγάλη διαφορά που ενδεχομένως να του στοιχήσει στην πολιτική του καριέρα.

 

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών της Κεντροαριστεράς

 

Γεννηματά 85.298 (41.31%)

Ανδρουλάκης 51.090 (24.74%)

Καμίνης 28.112 (13.66%)

Θεοδωράκης 22.433 (10.86%)

Μανιάτης 9.363 (4.53%)

Ραγκούσης 5.032 (2.44%)

 

Οι τεράστιες διαφορές με τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας

 

Από την στιγμή που πριν έναν χρόνο έγινε μεγάλη ανατροπή, θα πείτε γιατί να μην γίνει και τώρα; Δεν έχετε άδικο, όμως οι διαφορές είναι τεράστιες. Αρχικά στην πρώτη περίπτωση ήταν στο 11% και τώρα στο 16%. Όπως και να το κάνουμε πέντε μονάδες δεν είναι καθόλου μικρός αριθμός. Επίσης είναι σημαντικό για την Γεννηματά πως είναι στο 42% όταν ο Μεϊμαράκης ήταν στο 39%, δηλαδή ακόμα πιο μακριά από το 50.1 που δίνει την πρωτιά.

 

Υπάρχουν όμως και άλλες, επίσης σημαντικές διαφορές. Αρχικά όλοι πιστεύουν πως μεγάλο ποσοστό όσων ψήφισαν την πρώτη Κυριακή δεν θα πάνε την δεύτερη. Αν στην Νέα Δημοκρατία που ήταν ένα ενωμένο κόμμα ψήφισαν 70.000 λιγότεροι, στην Κεντροαριστερά που υπάρχουν πολλά κόμματα η αποχή αναμένεται ίσως και μεγαλύτερη, από την στιγμή που και οι δύο υποψήφιοι είναι από το ΠΑΣΟΚ.

 

Σε απλά ελληνικά θα πρέπει να βρουν κίνητρο οι ψηφοφόροι του Καμίνη, αλλά κυρίως αυτοί του Θεοδωράκη να πάνε στις κάλπες. Αν το κάνουν τότε και πάλι φαβορί δείχνει να είναι η Γεννηματά και ο λόγος είναι απλός. Η ίδια μαζί με τον Θεοδωράκη έχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν να υπάρχουν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, κάτι που δεν θέλει ο Ανδρουλάκης. Αν μέσα σε αυτά βάλουμε το ότι και ο Καμίνης ήταν ο πρώτος που πήρε της Γεννηματά για συγχαρητήρια, τότε όντως θα μιλάμε για θαύμα αν υπάρξει ανατροπή.

 

Μια ανατροπή που για τον Ανδρουλάκη μπορεί να έρθει, είτε αν οι ψηφοφόροι της Γεννηματά δεν πάνε να ψηφίσουν, κάτι δύσκολο, είτε αν πάνε και ψηφίσουν Ανδρουλάκη από την στιγμή που προέρχεται από το ίδιο κόμμα (πιθανό, αλλά όχι πολύ), είτε αν οι υπόλοιποι ταχθούν υπέρ του, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά μετά τα όσα έχουν ειπωθεί για τις κοινοβουλευτικές ομάδες. Και βέβαια θα πρέπει όλοι οι ψηφοφόροι του Ευρωβουλευτή να πάνε και πάλι, χωρίς να υπάρχει καμία απώλεια.

 

Για να το κλείνουμε, ο Ανδρουλάκης θα έχει ελπίδες μόνο αν και πάλι ψηφίσουν κοντά στους 200.000 και πάρει τους περισσότερους από τους ψηφοφόρους του Καμίνη, του Θεοδωράκη και των άλλων δύο. Η Γεννηματά από την άλλη την συμφέρει να ψηφίσουν πολύ λιγότεροι, αρκεί να πάνε στην κάλπη όσοι την ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, καθώς τότε θα έχει βγει 100%. Επίσης ποντάρει και στους ψηφοφόρους του Ποταμιού, ενώ και με τον Καμίνη έχει πολύ καλές σχέσεις, γι' αυτό και άλλωστε παραμένει μεγάλο φαβορί.

ekloges2

ekloges1

Οι στοιχηματικές θεωρούν την Γεννηματά ακλόνητο φαβορί

 

Την δικιά τους ξεχωριστή σημασία έχουν και οι αποδόσεις που δίνουν οι στοιχηματικές εταιρίες. Συγκεκριμένα τρεις ασχολούνται με τις εκλογές της Κεντροαριστεράς, οι δύο έχουν φαβορί της Γεννηματά και η μία την θεωρεί ακλόνητο φαβορί.

 

Όσον αφορά τις αποδόσεις που έχουν ως φαβορί την Γεννηματά, στην πρώτη εταιρία η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δίνει μόλις 1.30 για την προεδρία, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης 3.20, μια απόδοση που δίνει ελπίδες πάντως για την ανατροπή. Στην δεύτερη εταιρία η Φώφη Γεννηματά δίνει ακόμα λιγότερα και συγκεκριμένα 1.25 με τον Ευρωβουλευτή να είναι στο 3.25, μια διαφορά που δεν είναι τεράστια, αλλά για τις στοιχηματικές είναι πολλή μεγάλη.

ekloges

Η τρίτη δίνει από τώρα την προεδρία στην Γεννηματά

 

Τα πράγματα όσον αφορά τις αποδόσεις γίνονται ακόμα καλύτερα για την Γεννηματά και ακόμα χειρότερα για τον Ανδρουλάκη στην τρίτη εταιρία η οποία όχι απλά θεωρεί πως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν χάνει, αλλά ουσιαστικά το μόνο που έχει στοιχηματικό ενδιαφέρον είναι η διαφορά που θα υπάρξει. Συγκεκριμένα η προεδρία της Γεννηματά δίνει μόλις 1.15 και αυτή του Ανδρουλάκη 5.00 που στοιχηματικά είναι τρομερά δύσκολο να γυρίσει, εκτός βέβαια αν αλλάξουν οι αποδόσεις τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα η συγκεκριμένη εταιρία το προχωράει ακόμα περισσότερο καθώς δίνει από 1.85 σε όσους ποντάρουν αν η διαφορά της Γεννηματά με τον Ανδρουλάκη είναι πάνω ή κάτω 12.5, θεωρώντας ουσιαστικά σίγουρη τη νίκη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

 

Λίγες μέρες πάντως έμειναν για τον δεύτερο γύρο όπου και εκεί θα φανούν τα πάντα. Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως μπορεί οι εταιρίες δημοσκοπήσεων να κάνουν συνεχώς λάθη, όμως οι στοιχηματικές κάνουν δύσκολα και γι' αυτό αυτή την στιγμή, με τις συγκεκριμένες αποδόσεις, είναι τρομερά δύσκολο να γίνει το θαύμα...

Σχετικά Άρθρα