Μητσοτάκης: Δεν απαντάμε στον λαϊκισμό με περισσότερο λαϊκισμό

Μητσοτάκης: Δεν απαντάμε στον λαϊκισμό με περισσότερο λαϊκισμό

Την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην απαντήσει στον λαϊκισμό όπως αναφέρε της Κυβέρνησης με περισσότερο λαϊκισμό γνωστοποίησε μιλώντας στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε τα εξής: «Δεν θα απαντήσουμε στον λαϊκισμό με περισσότερο λαϊκισμό - Η επόμενη μεγάλη πρόκληση είναι η χώρα να αποκαταστήσει μια ανταγωνιστική οικονομία και μια λειτουργική δημόσια διοίκηση. Η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μπει ένα οριστικό τέλος στον κύκλο της λιτότητας και να αποκατασταθεί η θέση της χώρας ως ενός αξιόπιστου εταίρου στην Ευρώπη».

 

 

Για το κυβερνητικό σχέδιο της Νέας δημοκρατίας: «Το σχέδιό μας αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα. Θα έλεγα ότι είμαστε το μόνο πολιτικό Κόμμα στην Ελλάδα που διαθέτει ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο για την εποχή μετά το τέλος του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής».

 

Για την φορολογική πολιτική της Κυβέρνησης: «Αυτή ήταν μια καταστροφική επιλογή, που δέχθηκαν δυστυχώς και οι πιστωτές μας».

 

Για την λιτότητα: «Η λιτότητα έχει παρατραβήξει στην Ελλάδα» και ότι η επόμενη μεγάλη πρόκληση είναι «η χώρα να αποκαταστήσει μια ανταγωνιστική οικονομία και μια λειτουργική δημόσια διοίκηση. Αυτός είναι ο στόχος μου. Να αναλάβω την πλήρη ιδιοκτησία μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας που θα εφαρμοστεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα».

 

Για τις διεργασίες και τις αλλαγές στο ευρωπαικο οικοδόμημα: «Οτι η τραπεζική ένωση απαιτείται να ολοκληρωθεί, ενισχυμένη με ένα κοινό σχέδιο ευρωπαϊκής ασφάλειας καταθέσεων και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας να εξελιχθεί σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο».

 

Για το προσφυγικό: «Η Ευρώπη χρειάζεται να επιδείξει περισσότερη αλληλεγγύη σε περιπτώσεις μετεγκατάστασης. Και φοβάμαι ότι σε αυτό το μέτωπο, τα εθνικά συμφέροντα σε συγκεκριμένη κράτη – μέλη έχουν συγκρουστεί με τα κοινά μας συμφέροντα ως Ένωση».

 

 

Σχετικά Άρθρα