Τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών αρχηγών

Τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών αρχηγών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα "πόθεν έσχες" των πολτικών αρχηγών. Τι εισοδήματα δηλώνουν οι επικεφαλής των κομματών της Βουλής.

Τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών αρχηγών, αλλά και των συζύγων τους, δόθηκαν στη δημοσιότητα. Περουσιακά στοιχεία, καταθέσεις, τραπεζικές θυρίδες, ακίνητα, ΙΧ και εισοδήματα, παρουσιάζονται αναλυτικά στις δηλώσεις των επικεφαλής κομμάτων της Βουλής.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας, λάτρης των μηχανών, έχει στην ιδιοκτησία του μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και το εισόδημα του ανέρχεται σε 68.000 ευρώ.

 

Πλουσιότερος της λίστας, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει στην ιδιοκτησία του ένα φορτηγό για αγροτικές εργασίες (!), ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ σε αυτόν και τη συζυγό του καταγράφονται 27 ακίνητα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Κοινό εισόδημα, με τον σύζυγό της δηλώνει η Φώφη Γεννηματά, ενώ στην κατοχή της έχει μετοχές στην ΕθνικήΤράπεζα και τον Αστέρα Βουλιαγμένης.  

 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, συναγωνίζεται τον Αλέξη Τσίπρα στην αγάπη για τις μηχανές και βγαίνει... κερδισμένος, καθώς έχει τρεις μοτοσικλέτες. Επίσης, στην ιδιοκτησία του βρίσκεται μεταξύ άλλων, βοσκότοπος στα Χανιά και δενδροκαλλιέργεια, επίσης στα Χανιά.

 

Συνολικά 14 ακίνητα στα οποία δηλώνει ιδιοκτησία ή συμμετοχή μαζί με τη συζυγό του, έχει ο Πάνος Καμμένος, μαζί με μετοχές της οικογενιακής επιχείρησης Η.ΚΑΜΜΕΝΟΣ Α.Ε. 

 

Όσον αφορά τον Δημήτρη Κουτσούμπα, η περιουσία του περιορίζεται σε τραπζεικούς λογαρισμούς και σε δύο διαμερίσματα από γονική παροχή σε Λιβαδειά και Λαμία.

 

Ο Βασίλης Λεβέντης, όπως και η συζυγός του, έχει μετοχές στην εταιρία EX.COM.ΑΕ, ενώ ο ίδιος έχει δάνειο στην Eurobank με το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό να ανέρχεται στα 157.591,21 ευρω.  

 

Τέλος, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, κατέχει το 100% μιας ατομικής επιχείρησης και δέκα ακίνητα μαζί με τη σύζυγό του.

 

Δείτε αναλυτικά στους παρακάτω συνδέσμους

 

Αλέξης ΤσίπραςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΦώφη Γεννηματά, Σταύρος ΘεοδωράκηςΠάνος ΚαμμένοςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΒασίλης ΛεβέντηςΝίκος Μιχαλολιάκος.

Σχετικά Άρθρα