Ούτε λέξη για τη συνθήκη της Λωζάνης από Παυλόπουλο και Ερντογάν

Ούτε λέξη για τη συνθήκη της Λωζάνης από Παυλόπουλο και Ερντογάν

Διαβάστε τι είπαν πριν από το δείπνο ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Ταγίπ Ερντογάν.

Το πρωί, στη συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, διασταύρωσαν τα… ξίφη τους για τη συνθήκη της Λωζάνης.

 

 

Στο δείπνο όμως, που είναι σε εξέλιξη, με το οποίο ολοκληρώνεται η πρώτη ημέρα της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα, δεν ειπώθηκε ούτε λέξη για το συγκεκριμένο ζήτημα στην τοποθέτηση τους.

 

«Είναι πολύ περισσότερα, κύριε πρόεδρε, αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν. Θέλουμε να προχωρήσετε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τις σχέσεις φιλίας θα τις οικοδομήσουμε ξανά, σημαντικό είναι η βούληση να ενταχθεί η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ενωση γιατί εκεί είναι το μέλλον» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην προσφώνηση του.

 

 

Για «ιστορική επίσκεψη» έκανε λόγο ο Ταγίπ Ερντογάν και απάντησε. «Μπορούμε να ζούμε δίπλα - δίπλα, η ιστορία το έχει δείξει. Στόχος μας με αυτή την επίσκεψη είναι να οικοδομήσουμε ένα νέο μέλλον. Η συνεργασία μας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αυτήν την στιγμή. Αν λάβουμε τα σωστά μηνύματα από το παρελθόν, η ιστορία δεν θα επαναληφθεί» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σχετικά Άρθρα