Είν’ ο γαμπρός αητός κι’ η νύφη… Περιστέρα

Είν’ ο γαμπρός αητός κι’ η νύφη… Περιστέρα

Η πρώτη συνέντευξη της Μπέτυς Μπαζιάνα δεν είναι ο τι φαίνεται… Ή μήπως τελικά, φάνηκε πολύ καλά τι ήταν;

Είναι αλήθεια ότι δημόσιες παρεμβάσεις, έστω και άτυπες, από συζύγους πολιτικώνκαι δη πρωθυπουργών σπάνια βλέπουμε στη χώρα μας. Όταν όμως συμβαίνουν, όπως με την περίπτωση της Μπέτυς Μπαζιάνα καλή ώρα, γίνονται και δικαίως, το πιο hot talk of the town!

 

Η ίδια πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει ότι η συνέντευξή που έδωσε ήταν από την πλευρά του απλού πολίτη και όχι από αυτήν της συζύγου του πρωθυπουργού και παρότι αυτό παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον εκ πρώτης όψεως, διαβάζοντας τη συνέντευξη, αντιλαμβάνεσαι τελικά, ότι είναι τουλάχιστον αστείο που το πίστεψες.

 

Συνιστά εξαπάτηση το γεγονός ότι ο Έλληνας πολίτης κατέθεσε το 2015 και την τελευταία του ελπίδα στην κάλπη ψηφίζοντας έναν αντιμνημονιακό επιτέλους «Μεσία», για να πάρει το τρίτο… και μεγαλύτερο μνημόνιο της ιστορίας του.

 

Ήταν παραπάνω από εμφανές ότι η κυρά Αλέξαινα, όπως θα έλεγαν και στο χωριό μου, που έγινε Μπέτυ από Περιστέρα (δεν ακούγεται και τόσο σαλονάτο άλλωστε, όταν κάθεσαι σε τόσο ακριβούς μνημονιακούς καναπέδες), μόνο ως απλή πολίτης δεν μίλησε.

Αντιθέτως, υποστήριξε με θέρμη και περίσσιο θάρρος τον σύζυγο και πρωθυπουργό Άλέξη, όπως θα έκανε κάθε γυναίκα στη θέση της, εξαίροντας μάλιστα τις προσπάθειές του, στην κατεύθυνση της ανοικοδόμησης της χώρας με βάση το σταθερό αξιακό του σύστημα, που, κατά τη γνώμη της δεν άλλαξε ποτέ.

 

Δεν φαντάζεστε, βέβαια, να έβγαινε ολόκληρη σύζυγος πρωθυπουργού και αντί να είχε για σημαία της το τρίπτυχο «δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα» να έπαιρνε το μέρος του πτωχευμένου Έλληνα πολίτη, που μάλλον γέλασε- για να μην κλάψει- διαβάζοντας το αριστοτεχνικά πλεγμένο εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα.

 

Η κυρία Μπαζιάνα , προφανώς και δεν είδε καμία απολύτως «προδοσία», ούτε σε εκείνο το περίφημο δημοψήφισμα του 2015, όταν το συντριπτικό «ΟΧΙ», έγινε μέσα με μερικές ώρες ένα μεγαλοπρεπέστατο «ΝΑΙ» προς τέρψιν των εταίρων. Ούτε αντιλήφθηκε ποτέ κάποιο ψέμα, γιατί ίσως είχε καλύτερα πράγματα να κάνει από από το να παρακολουθεί τις αλλεπάλληλες προεκλογικές ομιλίες του συζύγου της, που ωρυόταν ότι θα έσκιζε με έναν νόμο με ένα άρθρο τα μνημόνια.

 

Για την εξαπάτηση, βέβαια, ούτε λόγος. Γιατί , αλίμονο, δεν συνιστά εξαπάτηση το γεγονός ότι ο Έλληνας πολίτης κατέθεσε το 2015 και την τελευταία του ελπίδα στην κάλπη ψηφίζοντας έναν αντιμνημονιακό επιτέλους «Μεσία», για να πάρει το τρίτο… και μεγαλύτερο μνημόνιο της ιστορίας του.

 

Αυτό βέβαια που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στην κυρία Μπαζιάνα είναι ότι έχει δίπλα της έναν σύντροφο, με εξαιρετική πολιτική «οξυδέρκεια», σκέτο «αετό»! Δεν είναι και λίγο από το «Go back κυρία Μέρκελ», να φτάνεις ένα βήμα πιο δεξιά και από την αυθεντική δεξιά που είναι και ο βασικός σου εκλογικός αντίπαλος, κάνοντας μάλιστα ανεπαίσθητες τις όποιες διαφορές.

 

Και ακριβώς, σε αυτό το στοιχείο, στη διαφαινόμενη πρόωρη εκλογική αντιπαράθεση βρίσκεται και η ουσίατης συνέντευξης της Μπέτυς Μπαζιάνα. Κανείς δεν είναι τόσο αφελής, ώστε να πιστέψει ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή και εντελώς αυθόρμητα να μιλήσει για τις αξίες, τα ιδανικά και την άφθαρτη αριστερή φιλοσοφία του Αλέξη Τσίπρα.

 

Η συνέντευξη της συμπαθέστατης, κατά τα λοιπά, Περιστέρας, δεν ήταν παρά ένα ακόμα κρυφό «χαρτί» στην σκακιστική στρατηγική του «αετού» Αλέξη Τσίπρα.

 

Εκεί πάντως που επέμεινε ήταν στις εξοντωτικές προσπάθειες του συζύγου της να αλλάξει την πορεία του λαού, αντιστεκόμενος στις μεγάλες δυνάμεις, που οι προγενέστεροι κάτοχοι της εξουσίας, θα μας παρέδιδαν αμαχητί. Γιατί απ’ ότι καταλάβαμε, σημασία δεν έχει που τελικά παραδινόμαστε αλλά ο τρόπος!

 

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο πλευρό του Έλληνα που μοχθεί, ήταν το… σαφές προεκλογικό μήνυμα της κυρίας Μπαζιάνα, σε μια χρονική στιγμή που οι καυτές πολικές εξελίξεις με φόντο το σκοπιανό αλλά κυρίως την ψήφιση σωρείας δυσβάστακτων προαπαιτούμενων ως προϋπόθεση για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, θα δώσουν σκυτάλη σε μια σειρά ακόμα πιο σκληρών μνημονιακών μέτρων, με εφαρμογή τους αμέσως επόμενους μήνες.

 

Η συνέντευξη της συμπεθάστατης, κατά τα λοιπά, Περιστέρας, δεν ήταν παρά ένα ακόμα κρυφό «χαρτί» στην σκακιστική στρατηγική του «αετού» Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά πια πως παίζεται το επικοινωνιακό παιχνίδι.

 

Συμπέρασμα; Η Μπέτυ Μπαζιάνα δεν μίλησε ως απλή πολίτης, γιατί δεν είναι «απλή» πολίτης. Είναι αναντίρρητα, ο πιο κοντινός άνθρωπος του πρωθυπουργού και αυτό από μόνο του δεν είναι καθόλου απλό.

 

Και μπορεί τα προεκλογικά της «λόγια παρηγοριάς» να είχαν την αίσθηση ενός απαλού χαδιού στο βίαια «γρονθοκοπημένο» πρόσωπο του Έλληνα που μοχθεί, γιατί στο πλευρό αυτού του Έλληνα βρίσκεται συνεχώς ο Αλέξης Τσίπρας, όπως η ίδια υποστηρίζει, το δεδομένο πάντως είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει επιδοθεί σε ένα σκληρό αν και πρόωρο, «προεκλογικό πόκερ».

 

Το αν θα κάνει«all in» κερδίζοντας και αυτόν τον γύρο ή τελικά θα αποκαλυφθεί η διαφαινόμενη «μπλόφα», μένει να αποδειχτεί…

Σχετικά Άρθρα