Τριγμοί στο ΣΥΡΙΖΑ για τα οικογενειακά επιδόματα

Τριγμοί στο ΣΥΡΙΖΑ για τα οικογενειακά επιδόματα

Τι ζητάει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Τι αναφέρει σε επιστολή της η βουλευτής Γεωργία Γεννιά.

Στη Βουλή είναι σε εξέλιξη, η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο για το οποίο στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκληθεί τριγμοί όσον αφορά τις αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Παρασκευής, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είχε συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου και της ζήτησε να πάρει πίσω τις μειώσεις στα οικογενειακά επιδόματα. «Αυξάνεται το κονδύλι αλλά βρισκόμαστε απολογούμενοι» έλεγαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα και να δεσμευτεί για διορθώσεις.

 

Εξάλλου, με επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, η βουλευτής Γεωργιά Γεννιά, εξέφρασε τη διαφωνία της με τις διατάξεις για τα οικογενειακά επιδόματα, οι οποίες «καταργούν», όπως υποστηρίζει, τα πολυτεκνικά και τριτεκνικά βοηθήματα.

 

«Καταργείται επί της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω. Και παρόλο που ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 40% (250 εκατ. ευρώ) συντελείται μια αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ» αναφέρει η κα. Γεννιά και συμπληρώνει. «Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αυστηροποίησης στους όρους χορήγησης των επιδομάτων για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους και κυρίως λόγω της οριζοντιοποίησης των όρων χωρίς τις απαραίτητες και δικαιολογημένες διαβαθμίσεις βάσει του αριθμού των προστατευόμενων τέκνων».

 

Η βουλευτής της Α’ Πειραιά ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να επανεξετάσει το ζήτημα. «Η ανησυχία, η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία των οικογενειών αυτών που πλέον θα αποκλείονται ή θα λαμβάνουν μειωμένο αντί για αυξημένο επίδομα από μια κυβέρνηση της αριστεράς είναι πιστεύω δικαιολογημένη» καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα